Descoperiti Clujul cu Transylvania Quest Games!

de | | 3 Minute

Descoperiti Clujul cu Transylvania Quest Games!

Poate e copilul din noi si nevoia de joaca, poate e acel spirit de aventura si o inclinatie inspre mister, poate e nevoia de a cunoaste si de a rezolva puzzle-uri. Toate acestea, impreuna cu o curiozitate sincera si dorinta de a descoperi comorile Clujului ne fac sa tresarim cu un entuziasm mocnit atunci cand auzim de quest games sau activitati de tip treasure hunt.

Si nu degeaba Clujul e numit Orasul Comoara! E un cadru ideal pentru dezvoltarea unor astfel de jocuri si, din fericire, curand va fi lansat Transylvania Quest Games, un proiect care vine in intampinarea celor aflati in cautare de aventura si distractie si care isi doresc, totodata, nu doar sa isi dovedeasca abilitatile in materie de locuri deja cunoscute din Cluj, ci si sa descopere mistere, legende, curiozitati si locuri pe care in mod normal nu le-ar afla!

E o provocare pentru cei fascinati de Orasul Comoara: o acceptati ? Puteti sa va puneti mintea la contributie si sa descifrati indicii, sa rezolvati sarcinile pe care personaje celebre precum Donath sau Matei Corvin vi le trimit, astfel incat sa va indepliniti scopul misiunii ?

10342009_836182006411719_1251495717240931774_n

Transylvania Quest Games va fi lansat in toiul verii, pe 4 iulie, iar jocurile vor functiona asemeni unui treasure hunt, cu mai multe etape care presupun rezolvarea unor sarcini.
In cadrul acestor etape, toate raspunsurile corecte vor primi un anumit punctaj, apelul la ,,hint”, de exemplu, ducand la scaderea unor puncte, etc. Se pot primi badge-uri, se pot realiza clasamente, iar jocurile se pot customiza in functie de preferinte – pentru anumite strazi din Cluj, de exemplu, sau pentru un grup tinta reprezentat de copii, pentru firme si caracteristicile acestora.

Transylvania Quest Games ne propune doua categorii mari de jocuri:

Quest Games asistate
Acestea sunt tururi in care Transylvania Quest Games va pune la dispozitie jocurile deja existente sau create special pentru o anumita locatie sau avand o anume tema. Echipa ajuta la buna desfasurarea a jocului, asigurand si materialele necesare (printuri, ecusoane, materiale pentru sarcini speciale).
In cadrul jocurilor asistate, grupul se intalneste cu echipa organizatorilor, i se explica modul de desfasurare a jocului, echipele fiind asistate pe tot parcursul jocului.

Quest Games pe cont propriu
In cadrul acestor jocuri, poti sa fii lupul singuratic, dar poti sa fii si alaturi de prietenii tai. Distractia e garantata oricum!
Acum, tehnologia este cea care va mijloci aventura si traseul misterios prin Orasul Comoara! Totul functioneaza prin SMS sau online pe pagina fiecarui tur.

Ce se intampla mai exact ?
Pasul 1. Va alegeti turul dorit. Puteti sa parcurgeti quest-urile singuri sau in mai multe echipe, e decizia voastra.
Pasul 2. Incepeti jocul! Stabiliti impreuna cu prietenii / ceilalti participanti la joc momentul de start si porniti in aventura!

Sistemul este foarte bine pus la punct, iar partea frumoasa este ca odata introdus un cod de activare al turului dorit, acesta ramane valabil timp de 30 de zile.
Asadar, Transylvania Quest Games devine o alternativa relaxanta si pentru acei dintre noi care preferam un ritm mai incet, iar vanatoarea noastra de comori e mai meticuloasa decat a altora…

Asteptam cu interes si entuziasm startul jocurilor! Uneori, astfel de activitati sunt o sursa veridica de energie si motivatie, poate pentru ca satisfac cele mai inradacinate nevoi umane: nevoia de joc si curiozitatea.

Din 4 iulie, descoperim Clujul cu Transylvania Quest Games! Vom reveni cu detalii curand!

Marc Iulia
Redactor Cluj.com