Descoperă România: alege să vizitezi orașul din Inima Transilvaniei

de | | 2 Minute

Vizitează orașul din Inima Transilvaniei

România este o țară binecuvântată cu multe bijuterii turistice. Una dintre acestea este reprezentată chiar de municipiul Cluj-Napoca, un oraș multicultural cu o istorie extrem de interesantă și obiective turistice care merită descoperite.

Din acest motiv, atunci când dorești să planifici o vacanță pe meleaguri românești, județul Cluj poate fi destinația ideală pentru un weekend sau o săptămână plină de istorie, relaxare și activități palpitante.

Ce obiective turistice poți vizita în Cluj-Napoca?

Pe lângă evenimentele și festivalurile anuale la care poți participa, orașul supranumit și Inima Transilvaniei te întâmpină și cu numeroase obiective turistice Cluj care merită vizitate. Pentru început, poți descoperi piețele din centrul orașului, care găzduiesc, de altfel, o serie de atracții importante din punct de vedere turistic.

Spre exemplu, în Piața Unirii vei putea admira impunătoarea Biserică Romano-Catolică „Sfântul Mihail”, împreună cu statuia lui Matei Corvin, două obiective emblematice pentru oraș. De asemenea, în jur vei putea observa și numeroase clădiri construite în stil baroc, precum și faimoasa Stradă în Oglindă, unică în Transilvania.

Aventurându-te pe Strada în Oglindă amintită anterior, vei ajunge aproape de Piața Avram Iancu, unde vei rămâne impresionat de maiestuoasa Catedrală Ortodoxă Mitropolitană și de statuia lui Avram Iancu. La subsolul catedralei ai posibilitatea de a admira o colecție cu un important patrimoniu de carte veche românească și icoane pe lemn și pe sticlă de secol al XVII-lea, în Muzeul Mitropoliei Clujui.

De aici, poți ajunge foarte ușor la Bastionul Croitorilor, unul dintre puținele turnuri de fortificație care au făcut parte din Vechea Cetate a Clujului. În fața Bastionului, șade statuia Baba Novac Cluj, ridicată în memoria comandantului lui Mihai Viteazu, care a fost ucis aici la începutul secolului al XVII-lea.

Cluj-Napoca, un oraș care îți va rămâne în suflet

Pe lângă numeroase bijuterii arhitecturale, aici te vei putea bucura și de spații verzi pentru a te relaxa și pentru a lua o pauză de la agitația orașului. Parcul Central, Grădina Botanică, dar și Parcul Cetățuia sunt câteva zone verzi ale orașului pe care clujenii, dar nu numai, le frecventează ori de câte ori își doresc să aibă parte de câteva momente de liniște.

Pentru iubitorii de muzee și cultură, Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul de Zoologie și nu numai abia așteaptă să le fie călcate pragurile.

Municipiul Cluj-Napoca este deseori numit Orașul Comoară. Merită să ajungi aici de dragul monumentelor, al clădirilor de cult, al extraordinarei ospitalități ardelenești și al efervescenței orașului.

Nu în ultimul rând, zona în care se află orașul este un alt motiv pentru care acesta este atât de special. Cluj-Napoca este situat printre dealuri pitorești și peisaje frumoase din partea de Nord-Vest a Transilvaniei. Cu mult timp în urmă orașul era doar o mică așezare, astăzi devenind un oraș mare care se dezvoltă rapid, oferind din ce în ce mai mult, invitându-te astfel să-l vizitezi și să te reîntorci!