Dependent de Cluj

de | | 2 Minute

Dependent de Cluj

De ce iubim Toamna? De ce iubim Clujul? De ce iubim Clujul Toamna? Simplu: pentru că aceste două elemente se întrepătrund armonios iar dacă vreţi să vedeţi rezultatul acestei simbioze perfecte vă invit să vizitaţi oraşul de pe Someş în oricare zi de toamnă! Deci  grăbiţi-vă, timpul este limitat altfel  riscaţi să prindeţi Clujul îmbrăcat în haine albe.  Iubim Toamna pentru că este cel mai colorat, cel mai magic şi cel mai sensibil anotimp, pentru că fiecare frunză se transformă ,oarecum, într-o floare, pentru că e anotimpul permanenţei şi al schimbării în acelaşi timp. Iar Clujul îl iubim pentru simplul fapt că este Cluj, mirificul nostru oraş care nu mai are nevoie de nici o descriere.

De ce ne mai place Toamna, mai ales Toamna în Cluj? Pentru că acest anotimp ne mai dă miliarde de motive pentru a iubi oraşul nostru. Acest anotimp este caracterizat de calm şi linişte sufletească, păi noi ardelenii nu ne mândrim că suntem cei mai calmi şi civilizaţi din România ?! Cum poţi să fii altfel când vezi Cazinoul în umbra nopţii sau întunericul misterios de pe pietonale înguste din central vechi?!

Clujul îşi reia viaţa normală odată cu sosirea Toamnei, mai exact odată cu sosirea şcolarilor şi a studenţilor care colorează şi mai mult viaţa de zi sau de noapte din cluburi sau terase. Cele mai bune cărţi citite sau cele mai bune sinteze pentru şcoală sunt făcute pe o bancă din Gradina Botanică înconjurat de pestriţul covor de frunze. Cele mai reuşite plimbări cu familia sunt făcute în Parcul Central pentru că bătrânul nostru parc încă îţi oferă posibilitatea să aduni castane împrună cu tatăl, fiul sau, de ce nu, persoana iubită! Să nu mai spun de seara cu totul şi cu totul specială pe care o ai atunci când te plimbi pe malul Someşului şi te prinde o ploaie liniştitoare şi bogată de octombrie! Satisfacţia este maximă atunci când priveşti de pe Cetăţuie cerul înstelat şi vântul îţi răscoleşte cele mai adânci simţiri!

Acest anotimp, Toamna, poate anotimpul tău preferat, te face să vezi altfel acest loc, acest oraş. Toamna îţi dă o mie de motive să iubeşti Clujul, să fii pur şi simpul dependent de Cluj. Dependent ca şi de cafeaua de dimineaţă sau de ţigara de după o ceartă, dependent de o carte bună sau de un prieten drag, dependent de aerul de oraş occidental dar şi de aerul său misterios la care noi, clujenii, sau tu, drag turist, contribui, păstrându-l mereu proaspăt şi mereu, simţindu-te acasă.

Un articol de Mălina Prunduş

Foto: razvee.com