Delicte silvice oprite la Cluj. Acțiuni pentru stoparea tăierii ilegale de copaci

de | | < 1 Minute

Delicte silvice oprite la Cluj. Acțiuni pentru stoparea tăierii ilegale de copaci

La începutul acestei săptămâni, în comuna Măguri-Răcătău, polițiștii din cadrului Postului de Poliție au reținut un bărbat de 46 de ani, din comuna Gilău. Se pare că acesta transporta cu o autoutilitară 6,70 metri cubi de lemn rotund rășinoase, fără aviz de însoțire.

„Materialul lemnos era fasonat la lungimea autoutilitarei, fiind acoperit cu o prelată pentru a disimula transportul. Bărbatul a fost depistat pe DJ107N, pe raza localității Someșu Rece. În urma controlului efectuat, s-a stabilit că autoutilitara avea inspecția tehnică periodică expirată și nu avea polița RCA valabilă” – informează Inspectoratul de Poliție Județean Cluj.

Potrivit IPJ Cluj, în cadrul acțiunilor au fost verificate 18 mijloace de transport și legitimate 23 de persoane, fiind confiscate două autovehicule.

„Un alt transport ilicit de material lemnos a fost depistat de polițiști la data de 23 martie, în jurul orei 05:00. În acest caz, un bărbat de 53 de ani, din comuna Gilău, a fost depistat în timp ce transporta cu un autovehicul, pe DJ107P, la intrare în localitatea Gilău, circa 3 metri cubi de cherestea rășinoase, în valoare de peste 2.000 lei, fără aviz de însoțire sau alte documente legale de provenință și transport. Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos și autoutilitara au fost confiscate.”

? Cât costă Clujul