Decodarea Designului de Interioare: O conversație inspirațională cu Studio A

de | | 4 Minute

Decodarea Designului de Interioare: O conversație inspirațională cu Studio A

În căutarea echilibrului dintre frumusețe și funcționalitate, designul de interioare își pune amprenta asupra spațiului în care trăim, lucrăm și ne relaxăm. Este o artă care cere înțelegere profundă a nevoilor și dorințelor clientului, precum și o abilitate de a aduce la viață concepte creative și inovative. În această privință, Studio A, birou de arhitectură și design interior din Cluj-Napoca, se remarcă ca un exemplu inspirațional de abordare creativă a designului de interioare.

Din 2019 și până în prezent, arhitecții Andreea Mocan și Andrea di Rosa au reușit să aducă la viață dorințele și visurile celor care au au apelat la serviciile lor, și să transforme cu succes spații care acum se pot numi acasă, dar și spații cozy în care să te simți bine cât ești la birou sau când ieși cu prietenii în oraș. 

Decodarea Designului de Interioare O conversație inspirațională cu Studio A 6

La Studio A, decodarea designului de interioare începe cu o cunoaștere profundă a dorințelor și a personalității clienților. Se pune accent pe ascultarea activă și pe comunicarea deschisă, creând astfel o bază solidă pentru colaborare. Prin intermediul întâlnirilor de cunoaștere și a discuțiilor despre spațiu, preferințe și buget, aceștia își propun să descopere esența fiecărui proiect și să îmbine estetica cu funcționalitatea într-un mod armonios, dar și dorințele cu disponibilitatea portofelului 🙂. 

În proiectele lor, cei doi parteneri pun accent pe funcționalitate, eficiență și durabilitate, iar când vine vorba de estetică, se adaptează în funcție de preferințele clienților. Alegerea atentă a materialelor, a pieselor de mobilier și a decorațiunilor nu doar că adaugă valoare estetică spațiilor, dar contribuie și la sustenabilitatea acestora pe termen lung. Astfel, conceptele lor se îmbină armonios în final și creează spații în care oamenii să locuiască mai bine.

„Oamenii petrec mult timp în spațiile interioare, iar noi vrem să îmbunătățim spațiile pentru ei, tocmai pentru că ele pot avea impact pozitiv sau negativ asupra lor.” – Andrea di Rosa

362656323_788135269978832_2053829222319440761_n

Deși Studio A este un birou de arhitectură care se ocupă de arhitectură rezidențială, design interior rezidențial și comercial și design de obiect, în discuția noastră am ales să ne concentrăm mai mult pe importanța colaborării cu un designer de interior în lucrările rezidențiale. 

„Dacă ai un buget mic, recomandarea e să lucrezi cu un designer, pentru că în faza de proiect poți să vezi lista cu toate costurile și cum poți să împarți bugetul, deci vezi cum să lucrezi. Dacă bugetul se depășește, se caută soluții de cum și ce se poate schimba. În colaborarea cu un designer, el va ști cum să împartă costurile, cum să le prioritizeze și cum să te ghideze.” 

În alte cuvinte, un designer de interior aduce nu doar expertiză tehnică și creativitate în procesul de amenajare, dar și o viziune profesionistă asupra maximizării spațiului și a optimizării bugetului disponibil. 

Decodarea-Designului-de-Interioare-O-conversatie-inspirationala-cu-Studio-A-4

Astfel, în situațiile în care spațiile sunt mici, fiecare colț al camerei trebuie utilizat cu inteligență pentru a asigura funcționalitatea și confortul, fără a sacrifica estetica. Un designer de interior va găsi soluții ingenioase pentru organizarea spațiului, alegând mobilierul potrivit, folosind tehnici de iluminare adecvate și integrând soluții de stocare inteligente.

Decodarea Designului de Interioare O conversație inspirațională cu Studio A (1)

Din partea echipei Studio A am primit inspirație și recomandări nu doar pentru când ne apucăm de renovat și construit locuințe, ci și pentru când ne construim viitorul. În special tinerii arhitecți, dar dacă știi să citești printre rânduri, vei găsi ghidaj indiferent că ești arhitect, constructor, om de comunicare sau antreprenor 🙂. 

„Este foarte important să înțelegi că și arhitectura și designul de interior sunt domenii foarte vaste. Adică poți să fii arhitect să faci case, să faci aeroporturi… nu e același lucru. La fel e și pe design interior. Poți să fii super bun pe rezidențiale, dar horeca e altceva. Și sunt alte cerințe. E important să alegi, să înțelegi cât mai devreme ceea ce-ți place, și să alegi să lucrezi într-un birou care face ceea ce-ți place ție și ceea ce-ai vrea să faci, decât să alegi un birou doar pentru că ai nevoie de un job. Știu că e puțin greu când încerci să acumulezi experiență, dar e mai bine să începi direct pe nișa care-ți place. Face toată diferența.”, spune Andreea Mocan

Decodarea Designului de Interioare O conversație inspirațională cu Studio A (3)Decodarea Designului de Interioare O conversație inspirațională cu Studio A (2)

Echipa Studio A, după ce a umblat prin lume și a acumulat experiență profesională, și-a găsit locul la Cluj și e pregătită să-ți ofere ajutor și inspirație atunci când lucrezi la casa sau la afacerea ta. De-a lungul carierei lor, cei doi au reflectat identitatea și nevoile clienților lor prin abordare creativă, calitativă și inovatoare, așa că de te-ncumeți la o asemenea călătorie cu ei, poți să știi că rezultatele vor fi pe măsură 🙂.