Declarația pe proprie răspundere COVID-19 a fost modificată!

de | | 2 Minute

Declarația pe proprie răspundere COVID-19 a fost modificată!

Pentru a ușura deplasările în afara locuinței declarația pe proprie răspundere COVID-19 ce trebuie prezentată persoanelor abilitate a fost simplificată. Aceasta este disponibilă în format electronic și poate fi completată atât în format digital, cât și fizic.

Care sunt motivele care justifică ieșirea din case?

O întrebare care se află pe buzele tuturor în această perioadă este în legătură cu restricțiile de circulație odată cu noile reglementări. În primul rând trebuie să avem în vedere că #stămacasaă pentru a ne proteja atât pe noi, familiile noastre, cât și persoane din jurul nostru. Totuși, chiar dacă este obligatoriu să ne petrecem timpul acasă, există anumite situații în care ne este permisă deplasarea. Care sunt acestea? (acestea se regăsesc și în declarația pe proprie răspundere)

 1. Deplasarea strictă de la locuință către locul de muncă și inversă
 2. Deplasarea cu scopul de a achiziționa alimente și obiecte necesare destinate îndeplinirii nevoilor de bază ale persoanelor, dar și animalelor de companie
 3. Deplasarea în scopuri medicale urgente ce nu pot suferi amânări
 4. Motive justificate de asistență personală în cazul persoanelor vârstnice, cu dizabilități, cu aflate în imposibilitate locomotorie și care necesită asistență personală, precum necesitatea de însoțire a unui copil/minor
 5. Necesitatea de a realiza o activitate fizică individuală din care se exclude orice fel de activitate colectivă sau pentru a îndeplini nevoile animalelor de companie
 6. Deplasară pentru realizarea de activități în scop agricol
 7. Pentru a dona sânge
 8. Persoanele care interprind o activitate de voluntariat
 9. În cazul producătorilor agricoli, se permit deplasările care au scopul de comercializare a produselor
 10. Achiziționarea de bunuri care permit o bună desfășurare a activităților profesionale

Care este procedura în caz de deplasare?

Dacă motivele se regăsesc pe lista de mai sus, trebuie completată declarația pe propria răspundere. Acum aceasta a fost actualizată, datele solicitate fiind reduse. Declarația poate fi completată digital și imprimată. IMPORTANT! Dacă optați pentru acestă variantă, asigurați-vă că semnați declarația DE MÂNĂ.

De asemenea, declarația poate fi rescrisă integral și semnată. În acest caz trebuie respectate cu strictețe toate datele solicitate în declarația oficială.

Declarația pe proprie răspundere COVID-19 se regăsește AICI

Ce facem în situația în care suntem verificați de persoanele abilitate?

 1. Prezentăm declarația pe propria răspundere, completată și semnată
 2. Prezentăm actul de identitate

Persoanele care se deplasează în interes de serviciu trebuie să dețină adeverința de angajator care justifică motivul deplasării.

Adeverința de angajator se regăsește AICI

Ce știm despre situația COVID-19 la nivel național la nivelul actual?

Deși suntem tentași să ne îngrijorăm cu privire la situația cu care ne confruntăm, păstrarea calmului și statul acasă este cea mai sigură metodă de stopare a răspândirii virusului. Datele care se regăsesc în statisticile oficiale sunt următoarele:

Declarația pe proprie răspundere COVID-19

#StămAcasă și facem activități. Aici aveți recomandările noastre pentru această săptămână » https://cluj.com/articole/evenimente-30-martie-5-aprilie/

Sursa informații: www.dsu.mai.gov.ro/