De Zilele Clujului cu drag

de | | 3 Minute

De Zilele Clujului cu drag

Anul acesta Primaria Cluj Napoca ne-a pregatit foarte multe surprize, iar Clujul vibreaza de aproximativ o saptamana fara oprire.
Cei care au ramas in oras week-end-ul trecut au avut ocazia sa o vada live in sfarsit pe Loreen, castigatoarea Eurovision din 2012. Artista de origine marocana, care a reprezentat Suedia la renumitul concurs, a venit la Cluj sambata 25 mai si a uimit publicul cu atitudinea sa profunda si vocea sa patrunzatoare. In Piata Unirii au fost aproximativ 12000 de oameni si energia care s-a creat a fost extraordinara. In deschiderea spectacolului acesteia au fost prezenti pe scena baietii de la Grimus si Les Elephants Bizzares.

Zilele Clujului din acest an, reprezinta o adevarata adunare de forte. Orasul nostru drag a prins viata mai mult ca niciodata. Expozitii de caligrafie, fotografie, zile culinare, filme, prezentari de moda, treasure hunt, ciclism, concerte 100% live, muzica pentru absolut toate gusturile, pentru amatori sau cunoscatori, teatru, dansuri medievale, iar lista continua cu indrazneala. Artistii au pornit in cucerirea inimilor clujenilor, expunand creatiile lor de mare pret.
La un astfel de eveniment realizam de fapt cam cat de vivace este Clujul. Exista o sumedenie de activitati si de oameni valorosi care in timpul anului se manifesta in diverse locatii. De zilele orasului acestia devin vizibili, ies pe strazi si se manifesta cu dezinvoltura si incredere.

Inarmata cu multa apa si cateva sandwich-uri am pornit cateva zile la rand prin Cluj, tinand brosura cu programul marelui eveniment foarte aproape. Este fascinant sa te pierzi prin multimi de oameni pentru ca exista marea sansa sa te regasesti pe tine insuti. Am traversat Piata Unirii, am ajuns la Cetatuie si in Parcul Central. De acolo am pornit voiniceste spre Piata Muzeului, str. Mihail Kogalniceanu, pana la Turnul Croitorilor.

Aseara in Piata Muzeului, atmosfera a fost magica. A fost muzica buna, a  fost seara de folk. Au urcat pe scena, o serie de artisti locali precum Claudia Ciobanu, Florin Sasarman, Emeric Imre sau Magda Puskas. Surprinzator de multa lume s-a oprit sa asculte acordurile calde de chitara, insotite de voci pline de inspiratie. Terase arhipline, publicul la mese, in picioare si pe jos pe dalele pietruite din Piata.
Am asistat la crearea din forme incipiente a unei amosfere boeme, care emana prietenie si buna dispozitie. Am ascultat piese folk renumite cat si compozitii proprii. Instrumentele de baza au fost chitarile mici, mari, de toate formele, pentru toate gusturile.

In astfel de momente primul instinct este sa sezi umpic, sa cugeti, gandind ca totusi „La Vita e bella” fiind minunat sa te lasi dus de valul muzicii, a bunei dispozitii relaxante din centrul Clujului. Oricum Piata Muzeului este locul meu favorit din oras. Niciodata nu ma pot plictisi de cararile pietruite, cladirile asortate si de bunatatile si minunatiile pe care le pot gasi acolo.
Ceea ce este fascinant la Zilele Clujului este ca arta vine la noi direct, oriunde ne-am afla in oras. Nu trebuie sa cautam evenimente, sa ne informam sau sa ne deplasam prea mult. Putem alege sa ne asezam pe kilometrul zero si deja suntem in alta lume, unde muzica ne rasfata fara oprire.

Astazi sarbatorim in continuare. De abia astept sa ajung din nou in Piata Muzeului. In seara aceasta avem live trupe clujene : Quantum Drive, Lights Out, Digital Sushi, alaturi de baietii de la Kumm. Putem trage o fuga si la Casa Tranzit care este apoape, pentru un concert cu aer frantuzesc al trupei „Lo Griyo”. Cine doreste sa experimenteze gastronomic, este asteptat la Memo 10 la ziua culinara coreeana.

Cu aceasta ocazie felicitam Primaria si Consiliul Local Cluj Napoca, pentru o saptamana reusita din toate punctele de vedere. De asemenea multumim pentru aceasta ocazie de a ne aduce aminte in fiecare an cat de minunat este la Cluj.
La multi ani Cluj Napoca! Cluj.com este cu sufletul alaturi de tine si urmareste fiecare pas pe care il faci in a ne dezvalui ce oras fascinant continui sa fii.

Un articol de Iulia Pardau

Sursa foto : https://www.facebook.com/ziledeclujofficial?fref=ts