De Zilele Clujului cu drag – Part 2

de | | 3 Minute

De Zilele Clujului cu drag – Part 2

Ploaia vine de la Cluj? Sau ploaia vine si la Cluj? Oricare ar fi situatia, cand ploua in Cluj, orasul capata un miros proaspat aparte. Primavara simt un iz de iasomie adus de departe din munti si o senzatie de pamant umed si verde.

Este tentant sa devin melancolica, dar nu o voi face, pentru ca aseara ploaia m-a prins in Piata Muzelui, iar atmosfera a fost minunata.

Nu ne-am dat batuti in al sarbatori pe dragul nostru Cluj, desi de sus veneau in mod torential stropi de neoprit. Toata ziua, s-au invartit norii in jurul nostru si pana la urma spre seara vremea s-a dezlantuit. A incercat ea sa ne intimideze, dar nu a reusit.
Asadar, proiectele au continuat dupa cum au fost trecute in program. In timpul zilei am asistat la o demonstratie impresionanta de Taekwondo. Copii si adolescenti hotarati au introdus spectatorii in arta disciplinei desavarsite, iar in public am zarit parinti foarte mandri de ceea ce se putea observa pe scena.

De asemenea, am participat la ziua culinara coreeana. Tot in Piata Muzeului a avut loc o actiune foarte interesanta. Pana acum am vazut cuvintele „zilele Cluj Napoca”, prinzand multe forme. Nu uit cat de impresionata am ramas de maiestria demonstrata pe un pepene verde. Ieri am vazut ceva si mai spectaculos. Bucatari coreeni si clujeni, au creat un soi de macheta din mancare traditionala asiatica, pe care au reprezentat simbolurile orasului Suwon ( Coreea de Sud) si cele ale Zilelor Clujului, avand culori spectaculoase: verde, portocaliu, maro, negru, rosu sau alb.
Dupa cateva ore de munca, oficialii celor doua orase, s-au inarmat cu linguri gigantice si impreuna au amestecat minunatiile de legume, simbolizand colaborarea si infratirea dintre orasele Cluj Napoca si Swon. Combinatia a fost delicioasa si au gustat toti cei care erau asistat la eveniment.

Am ramas lipita de centrul Clujului intreaga zi. Am intuit ca mai spre seara va ploua si m-am inarmat in timp util si cu o umbrela sanatoasa.
In jur de ora 20.00 au inceput concertele in Piata Muzeului. Ne-au incantat cu muzica buna trupe locale precum : Digital Sushi, Quantum Drive sau Lights Out. La final, show-ul a fost completat de baietii de la Kumm. Ma bucur ca nu a fost totusi prea frig. La inceput am zarit in public prieteni si mari fani de-ai artistilor, care au venit indiferent de conditiile meteorologice sa-i sustina pe acestia.

Bineinteles ca unde apare o umbrela, doua se mai aduna cateva. Iata cum, inaintand in seara ploioasa, in fata scenei s-a facut o mare de umbrele colorate care se miscau pe ritmul muzicii. Altii ne-am adapostit sub umbrelele gigantice de la terase, altii au fost inarmati cu pelerine si impermeabile. Cert este ca luminile albastre si rosii de pe scena, patrunzand prin decorul lucios si ud, a creat o senzatie foarte aparte si boema.
In plus, sunetul indiferent de conditiile de afara a fost ieprosabil, fapt care demonstreaza profesionalismul organizatorilor cat si a artistilor.

Este imposibil sa nu iti placa in Cluj. Eu personal am pornit de multe ori cu bicicleta prin ploaie, doar sa gonesc prin orasul ud.
La multi ani Clujule draga inca odata. Oare astazi in ultima zi a acestui an de sarbatoare ce ne mai pregatesti? Cine nu a reusit sa-i vada pe francezii de la „Lo Griyo” aseara la Casa Tranzit, o vor putea face astazi de la ora 18.00 tot in Piata Muzeului. Afara a iesit soarele in sfarsit, asa ca sus pe biciclete si in DirtPark Hoia cu noi, la „Hobby Bike Cup”!
Cluj Napoca, we salute You!

Un articol de Iulia Pardau