De vazut: Sanziana si Pepelea

de | | 2 Minute

De vazut: Sanziana si Pepelea

Ploaie torentiala, o multime vesela, agitata si …fericirea reintalnirii cu Teatrul.

Iubesc teatrul si merg de cate ori am timp, ba chiar si cand nu am timp. De fiecare data cand pasesc in sala de spectacole ma cuprinde o fericire molipsitoare, iar in momentul in care se sting luminile si piesa incepe, lumea exterioara se pierde si ea in intuneric. Cu greu ma mai pot desprinde de magia scenei, odata ce izbucnesc aplauzele furtunoase de final. Teatrul este cetatea, refugiul personal, locul unde magia exista si se desfasoara chiar sub ochii nostri.

Ieri seara am fost pentru a treia oara la Sanziana si Pepelea, un spectacol pe care vi-l recomand din toata inima. Pe scena s-a dezlantuit „joaca” actorilor, o joaca de oameni mari in care si publicul a fost antrenat. Bucuria cu care a fost interpretat fiecare rol si-a primit rasplata: spectatorii au ras, au empatizat cu personajele, au apaludat, ba unii au mai si fredonat. Sala plina a dovedit inca o data de ce aceasta piesa a primit premiul publicului, premiu acordat in cadrul Intalnirilor Internationale de la Cluj, editia 2014.

De vazut: spectacolul Sanziana si Pepelea

Sanziana si Pepelea este un spectacol al libertatii, al reinventarii. De la poveste, pana la muzica si personaje, totul a fost regandit „după mintea noastră de acum”, asa cum afirma si regizorul piesei, Alexandru Dabija,iar ca bonus: apar cele mai simpatice si interesante personaje negative. Cine ar fi crezut ca zmeii sunt cumplit …de romantici?!

De vazut: spectacolul Sanziana si Pepelea

De vazut: spectacolul Sanziana si Pepelea