De Sânziene, în Parcul Etnografic: ateliere de creație, meșteri, producători locali și Tulnicărese din Apuseni

de | | 3 Minute

De Sânziene, în Parcul Etnografic

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Asociația Meșterilor Populari Clujeni, vă invită la cea de-a treia ediție a târgului meșterilor și producătorilor locali clujeni, care își dau din nou întâlnire în Parcul Etnografic, sub genericul Lume, lume… Hai la piață!

Evenimentul va avea loc în perioada 23 – 27 iunie 2021, între orele 10-18, ultima intrare ora 17.

Vă vom primi în ziua de 24 iunie cu flori de sânziene, în straie populare și ii tradiționale, cu zeci de produse artizanale lucrate cu măiestrie și suflet, dar și cu delicii locale de sezon! – Asociația Meșterilor Populari Clujeni

De Sanziene Parcul Etnografic (2)

Veți putea achiziționa articole vestimentare tradiționale, podoabe și decorațiuni din mărgele, bijuterii din pietre semiprețioase, vase de lut, săpunuri naturale, tablouri, picturi, icoane, articole din piele și articole pentru uz gospodăresc din lemn, jucării și tricotaje pentru copii, traiste tradiționale și multe alte produse artizanale.

De Sanziene Parcul Etnografic

De asemenea, veți putea cumpăra gustări delicioase, cu ciocolată de casă, înghețată, gemuri și dulcețuri (inclusiv fără zahăr), plante medicinale și aromate, brânzeturi și vin, miere de albine și turtă dulce, lavandă, legume și fructe, sucuri naturale și siropuri, zacuscă și preparate din carne.

Vor expune peste 60 de meșteri populari și producători din cele 8 bresle ale Asociației. Vor fi organizate câteva ateliere de creație.

Timp de 5 zile, din 23 și până în 27 iunie, puteți participa la atelierele noastre de sculptură și cioplit în lemn, cusut și țesut pe verticală, tricotat, împletit, olărit, pictat pe ceramică, pe lemn și icoane.
Duminică, vom încheia evenimentul Lume, lume…Hai la piață! Ediția a III a cu grupul de Tulnicărese din Apuseni, care ne vor încânta cu glasul străvechi al tulnicului.

Biletul de intrare în Parcul Etnografic este 6 lei pentru adulți, 3 lei pentru pensionari și studenți și 1,50 pentru elevi și preșcolari.

Ca urmare a situației generate de COVID-19 și a limitărilor impuse privind combaterea pandemiei, vă rugăm să purtați mască în zonele aglomerate, să respectați distanțarea fizică și să utilizați dezinfectantele pe care meșterii le vor pune la dispoziție.

Vă așteptăm cu drag!


Comunicat de presă
Fotografii: Asociația Meșterilor Populari Clujeni