De prin Oser adunate: tiparele unei piețe de vechituri

de | | 3 Minute

De prin Oser adunate: tiparele unei piețe de vechituri | iulie 2018

Fascinația pentru Oser e greu de explicat celor care nu au trecut pe-acolo sau celor care nu au surprins în vizitele lor acele culori, aranjamente inedite (puțin spus) sau negocieri înflăcărate și dibace care conferă locului autenticitate. Ne întrebăm adesea: ce-o mai fi prin Oser? Așa că ne bucurăm când descoperim nu o fotografie, ci un întreg proiect menit să ne răspundă curiozităților…

Patterns of a Transylvanian flea market by Marian Pîslaru

Înainte de-a vă arăta (mai jos) ce-a mai descoperit Andrei prin Oser, ne aruncăm privirile în fotografiile realizate de Marian Pîslaru. Cadrele sunt surprinse în ultimii patru ani, pe film, în Oserul clujean, în urma unor explorări frecvente prin piața de vechituri a Clujului. Și vin ca o lămurire: tiparele, aceste „pattern”-uri în culori, în linii, în forme și modele sunt cele care cuceresc ochiul și rămân impregnate în memoria vizuală.

Cum Oserul e mereu acolo, la fiecare sfârșit de săptămână, proiectul este în continuă dezvoltare. Îl puteți urmări aici » Patterns of a Transylvanian flea market.

De pe Oser adunate… și pe Oser lăsate by Andrei Șteopan

Cum nu reușim să ajungem prin piața de vechituri atât de des pe cât ne-am dori, suntem abonați fideli la albumele foto realizate de Andrei Șteopan. Vizitator fidel, Andrei știe regula: nu poți să pleci din Oser fără să-ți fi cumpărat ceva, fără să fi negociat ceva, dar nici fără să fi renunțat la tot soiul de minunății simpatice care ți-au atras atenția, dar care nu și-au găsit (încă) locul la tine acasă.

Mai jos, iată ce-a adunat Andrei de pe Oser, dar și ce-a lăsat pe-acolo, capturând obiectele în imagini.


[Foto sus: comorile adunate de pe Oser / Foto jos: comorile lăsate pe Oser]

Articole recomandate: