Casa Ardeleană este localul perfect atunci când vreți să vă retrageți și să savurați în tihnă o masă pregătită ca-n Transilvania.
Casa Ardeleană îți aduce aminte de căsuța bunicilor de la țară, de soba pe care bunica gătea ciorbele molcom și puiul prăjit, de cuptorul de lut în care tot bunica cocea cea mai bună pâine de pe pământ.
Preocupați de grijile zilnice, prinși de cele opt ore pe care le petrecem la serviciu suntem într-o grabă continuă, alergăm și nu mai avem timp să ne bucurăm de lucrurile care ne definesc. Zăbovind câteva minute la Casa Ardeleană veți fi surprinși câtă liniște vă va aduce atmosfera de aici. Lutul, lemnul, piatra are darul de a face orice vizitator grăbit să se oprească și să admire moștenirea rădăcinilor: lada de zestre a fetei din Ardeal, perne, țoale de lână , ulcele, vase de lui, straițe, ștergare, toate cu purtând motive populare.
La Casa Ardeleană este multă voie bună, servirea ca la carte, iar meniul cu preparate gustoase și alese, deoarece în bucătăria casei se lucrează cu produse proaspete, furnizate de producătorii locali.
Meniul de la Casa Ardeleană este divers, de la aperitivele bogate, Platou ardelenesc compus din cârnați de casă, slănină, jumări, pastramă de porc, tobă, telemea, cașcaval, brânză de burduf, măsline, legume, la zamă de găină de casă cu tăieței sau zamă de fasole cu ciolan; de la rețete ardelenești, Papricaș de pui, Varză a la Cluj, Sarmale, Cârnaț de porc, Pastramă de berbecuț, la preparate specific ungurești: Gulyas, Tocăniță ungurească de pipote proaspete de gâscă, până la mâncărurile sârbești, Pljeskavica. În Transilvania, toate comunitățile românești, ungurești, sârbești trăiesc în bună pace. În bună înțelegere „conviețuiesc” și deserturile din meniul Casei Ardelene: Vargabeleș, Șomloi, Papanași, Prăjitură cu mere, care se topesc în gura mesenilor ce le poftesc.
De o servire spectaculoasă, au parte clienții care comandă grătarul de vită pe piatră încinsă. Bucătarii sunt mândri de tehnica pe care o folosesc: „Am cumpărat bucăți de granit vulcanic și am făcut suporți de lemn pentru ele. Rocile vulcanice le ținem în cuptor la 400 grade C, minim patru oare, după care presărăm puțină sare de mare, peste care așezăm carnea de vită crudă. Partea care vine deasupra o atinge grill-ul înainte să ajungă la dumneavoastră”. Pe lângă că este o prezentare interesantă, mesenii pot să-și gătească carnea de vită fiecare cum îi place, iar efortul este răsplătit, se desfătă cu preparatul căruia ei i-au dat de fapt gustul.
La Casa Ardeleană surprizele nu se epuizează, ele privesc bucatele, prezentarea, dar și gazdele. Iar reușita surprizelor se datorează faptului că cei de la Casa Ardeleană știu să se inspire dintr-o zestre foarte bogată, mai puțin exploatată, din darurile satului tradițional.
Contact:
Adresă: B-dul. 21 Decembrie 1989, nr.5
Telefon: 0264 439 451
Facebook: facebook.com/Restaurant-Casa-Ardeleana