Dantelă – pentru ultima dată în această stagiune

de | | 2 Minute

Spectacolul Dantelă – pentru ultima dată în această stagiune

Spectacolul Dantelă, după romanul Mamó de Angi Máté, regia: Kinga Mezei, se va juca duminică, 1 iunie, ora 20.00, pentru ultima oară în această stagiune. Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Teatrului (tel. 0264-593468), între orele 10.00-13.00 şi 16.30-18.30 sau online de pe site-ul www.biletmaster.ro.

După reprezentația din Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, spectacolul va fi prezentat în cadrul a două festivaluri de teatru din Ungaria. Astfel, pe 8 iunie se va juca la Festivalul Național de Teatru de la Pécs, organizat între 5-14 iunie, iar pe 26 iunie este programat în cadrul celei de a XXVI-a ediții a Festivalului de Teatru de la Kisvárda, care va avea loc în perioada 21-28 iunie. Spectacolele din cadrul Festivalului de la Kisvárda au fost selectate de către jurnalistul și criticul de teatru, Andrea Stuber.

Despre spectacolul Dantelă, Angéla Császár, selecționer al Festivalului Național de Teatru de la Pécs, scria: „este un joc magic, care, datorită limbajului aparte folosit, poate crea lumi. Spectacolul, confesiune a unei tinere orfane, este format din amintirile ei și din poveștile care-i transformă viața gri și sărăcăcioasă într-o dantelărie fină.”

Spectacolul Dantelă a avut premiera pe 21 mai 2013, adaptarea scenică fiind semnată de Kornélia Góli și Kinga Mezei. Costumele au fost realizate de Éva Gömöri, muzica îi aparţine lui Szilárd Mezei, iar fotografiile proiectate sunt semnate de Péter Fülöp. Rolul Bunei este jucat, în această stagiune, de Csilla Albert, iar Angi este interpretată de Enikő Györgyjakab. Din distribuție mai fac parte: Melinda Kántor, Sándor Keresztes, Loránd Váta, Balázs Bodolai și muzicienii: Anna Szallós-Kis, Kati Kinga Szabó și József Attila Szabó.

dantela teatru maghiar