Dan Puric: „Umorul ne salvează”

de | | 2 Minute

Dan Puric: „Umorul ne salvează”.

Cunoscutul actor, autor și regizor român, Dan Puric, a susținut, marți, 5 aprilie, la Cluj-Napoca, în sala Auditorium Maximum de la Casa Universitarilor, un monolog despre ce înseamnă să fii român și despre martirii cunoscuți și necunoscuți ai României.

Evenimentul a început la ora 18, cu un recital muzical, susținut de Orchestra simfonică clujeană, dirijată de Sergiu Stanciu, în fața unei săli arhipline.

Monologul susținut de Dan Puric, care a ținut aproximativ două ore, a avut la bază istoria românilor de la începutul poporului român și până în zilele noastre. El a făcut mai multe referiri la martirizarea lui Mihai Eminescu, Horea, Cloșca și Crișan sau Petre Țuțea.

Actorul a subliniat că toți martirii români au fost ca o stâncă și că în cele mai grele momente ale românilor umorul ne salvează.

Puric a încheiat seara cu câteva povestiri hazli din armată, trăite sau auzite, astfel că seara s-a terminat într-un mod relaxant.

După eveniment el a oferit și câteva autografe, printre cei prezenți fiind clerici ai Bisericii Ortodoxe, înalți ierarhi, Oana Boc, renumiți academicieni, scriitori și alți reprezentanți ai Mitropoliei Clujului, dar și foarte mulți tineri studenți la teologie, și nu numai.

Acest eveniment a fost ultimul din o serie de trei evenimente pe care le-a avut în partea aceasta de țară, primul avându-l la Aiud, la Râpa Robilor.

Dan Puric este un obișnuit al publicului clujean, el având nenumărate prezentări la care a fost prezent la Cluj-Napoca. Cunoscut mai ales ca actor, Dan Puric a lansat în ultima vreme mai multe cărți, dintre care amintim de: „Cine suntem”, „Omul Frumos”, „Fii demn!”, „Suflet românesc” și „Dulci. Jurnalul unui câine scris de un puric Dan”.

Dan Porcuțan
Redactor Cluj.com

Dan Puric