Dacă pereții ar vorbi

de | | 2 Minute

Dacă pereții ar vorbi

Nu vrem pereții goi!”, strigă în tăcere clădirile neglijate ce și-au pierdut strălucirea de altădată. Să vină cineva să ne îmbrace și să ne accesorizeze corespunzător! Nopțile sunt atât de reci fără un mesaj puternic care să vorbească pentru noi.

Avem memorie fotografică și ne hrănim cu privirile curioase ale trecătorilor. Ne-am înălțat într-un oraș plin de istorie și oameni faini. Vremea ne influențează și nouă starea de spirit dar ce ne dărâmă cu adevărat este ignoranța oamenilor care au uitat să privească cerul.

Pulsul orașului este întreținut de numeroasele evenimente culturale, iar artiștii își găsesc inspirația la fiecare pas. Cu toate acestea, ploile au reușit să spele povești importante din identitatea noastră. Oamenii simpli și pereții goi au și ei ceva de spus, trebuie doar să trecem de copertă și să citim printre rânduri.

Daca pereții din Cluj ar vorbi, probabil ar avea accent. Ce interesant ar fi să existe un buton de „play”, iar când așteptăm plictisiți troleul, să ne conectăm căștile și să ascultăm istoria clădirilor sau gândurile unor oameni importanți ce au trecut pe acolo.

Pereții sunt o pânză pe care poți picta viziuni, grava sentimente și declara dragoste sau război. De la mesaje politice la citate motivaționale sau jocuri de cuvinte, clădirile din Cluj poartă cuvinte ce le țin de cald sau măcar fură câte un zâmbet.

Mâzgâleli sau artă? Să inhibăm sau nu aceste voci? Pentru a lua o decizie, vă prezentăm mai jos câteva mărturii ale unor pereți ce și-au făcut curaj să vorbească:

Nu te mai preocupa, ești frumoasă astăzi.

Dacă pereții ar vorbi - Mary Nicoară

Mai bine te rătăcești în pădure decât fără pădure.

Dacă pereții ar vorbi - Luminița Bercean

…solidaritate

Dacă pereții ar vorbi - Mălina Molnar 1

Au contraire (din contră), fratele meu!

Dacă pereții ar vorbi - Mălina Molnar 2

How happy are you?Dacă pereții ar vorbi - Cărstea Sorina

Redactor: Loredana Giță
Foto: Anna Marie-Hoffenpradli, Mary Nicoară, Luminița Bercean, Mălina Molnar, Sorina Cârstea