Curtile interioare ale Clujului: Lavanda si biciclete

de | | 2 Minute

Curtile interioare ale Clujului: Lavanda si biciclete

V-ati gandit ce se ascunde in spatele unor usi vechi atunci cand o luati la pas pe strazile Clujului? Cladirile cu aerul lor elegant, desi carcotasii le-ar numi demodate, unele asteptand sa li se dea stralucirea din vremurile lor bune, altele multumindu-se si cu retusurile simpliste facute in pripa doar dintr-un anume interes, stau martori tacuti intr-un cotidian tot mai agitat si furat de superficialitate.

usaa

Daca usile acestor minunate cladiri se deschid si avem ochi pentru lucruri peste care s-a asternut praful, timpul, uitarea, vom descoperi o alta fata a Clujului, mai putin stiuta, mai putin pipaita, vom fi rasplatiti cu o frumusete fara opulenta, cu o armonie ce ne va linisti ochii, mintea, sufletul.

bicicleta si levan

Frumusetea si linistea sunt zavorate bine in curtile interioare ale cladirilor. Pe bulevardul Eroilor, nr 47, exista o curte interioara care-și pastreaza culorile de odinioara. N-a fost lasata sa moara, ci s-a recreat un spatiu al bunului gust si al echilibrului.

Prezentul sunt o bicicleta parcata intre florile de lavanda, balcoanele din lemn, trecutul – balustrada și copacul incapatanandu-se sa traiasca si sa fie de folos.

balcoane si copac

balustrada ruptabalustrada scari

redactor Cluj.com

Tia Sîrca