AROBS organizează cursuri de formare în domenii tehnice

de | | 2 Minute

AROBS organizează cursuri de formare în domenii tehnice

Societatea în care trăim a devenit tot mai conștientă de rolul pe care îl are digitalizarea în zilele noastre, ca urmare a nevoii de optimizare a proceselor, a conservării resurselor, dar și a reducerii costurilor. Toate acestea au la bază lucruri precum inovarea și dorința de evoluție. Datorită acestora apare competitivitatea, care e tot mai pronunțată. Aceste lucruri au influențat extinderea companiilor de IT, care au o gamă tot mai variată de servicii de software development, bazate pe tehnologii precum AI, Big Data sau IoT, menite să răspundă nevoilor diversificate. În prezent, aceste tehnologii au o aplicabilitate tot mai ridicată în sectoare precum cel medical, al logisticii și transportului sau chiar cel financiar.

Dezvoltarea tehnologică influențează standardele cu privire la nivelul de pregătire al forței de muncă. Astfel, apar noi așteptări în ceea ce privește sistemele de formare profesională. România este una dintre țările care se confruntă cu nivel scăzut de alfabetizare digitală, ocupând penultimul loc in Uniunea Europeana, conform indicelui DESI. Acest lucru are repercusiuni asupra pieței muncii, existând astfel dificultăți în procesul de recrutare a personalului calificat. Aceste provocări influențează nevoia derulării unor programe de formare profesională, menite să îmbunătățească competențele viitorilor angajați. În ciuda creșterii procentului de specialiști în domeniul IT, aceștia reprezintă o proporție scăzută din forța de muncă, în comparație cu media la nivelul Uniunii Europene (2,1% față de media UE de 3,7%).

Companiile au început să ia atitudine și să implementeze programe de îmbunătățire a competențelor, prin organizarea de cursuri de formare profesională. AROBS Transilvania Software este una din companiile care activează în domeniul IT și care a decis implementarea unui astfel de proiect, prin intermediul căruia angajații să beneficieze de programe de formare profesională. Scopul acestora este îmbunătățirea nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini a personalului companiei. Cu ajutorul programelor de formare, sunt acoperite nevoile de creștere competitivă, susținând activitatea întreprinderii prin inovare și dezvoltare continuă. Astfel, compania a decis organizarea unor programe de dezvoltare a competențelor digitale avansate sub formă de cursuri de programare (Java, .NET, PHP, JavaScript, QA Automation) și Cybersecurity.

AROBS este o companie de IT outsourcing din România, care se implică constant în diverse activități care au ca scop dezvoltarea competențelor.  Acestea se derulează atât la nivel intern, care vizează angajații companiei, cât și extern, incluzând și alte categorii de beneficiari. De asemenea, compania se implică în ultimii ani și în activități academice, oferind, în parteneriat cu universitățile la nivel național, programe de formare profesională sub forrmă de stagii de practică sau internship. Acestea au ca obiectiv dezvoltarea capacităților digitale și de inovare, adresate persoanelor care își doresc să evolueze. În cadrul sesiunilor de training, participanții au ocazia de să deprindă abilitățile necesare în activitatea de software development, oferindu-le ulterior acestora oportunitatea de a se angaja în cadrul companiei.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.