Curăţarea laptopului – ce variantă e mai eficientă? Acasă sau la service?

de | | 2 Minute

Curăţarea laptopului – ce variantă e mai eficientă? Acasă sau la service?

Curățarea periodică a laptopului este una dintre modalitățile prin care îi poți prelungi acestuia durata de viață. Nu este vorba numai despre curățarea exterioară, ci și despre curățarea interioară, deoarece praful care se acumulează în interior poate duce la defecțiuni majore, sau chiar la imposibilitatea de a mai folosi laptopul cu timpul.

Dar cum poți face acest lucru mai bine? Este recomandat să cureți laptopul acasă sau mai degrabă să apelezi la serviciile profesioniștilor dintr-un service autorizat? Iată câteva dintre informațiile necesare legate de întreținerea și curățarea corespunzătoare a unui laptop.

De ce este important să cureți laptopul?

Dacă vorbim despre curățarea exterioară, lucrurile sunt simple. În primul rând este vorba despre aspectul pe care îl are laptopul, aspect care va avea o influență directă și asupra modului de utilizare. Pe un ecran murdar nu vei vedea bine, iar pe o tastatură lipicioasă nu va fi plăcut să lucrezi, căci degetele se vor lipi în permanență.

În cazul în care este vorba despre o curățare internă, atunci lucrurile devin mai serioase. Este recomandat ca acest lucru să se faci mai degrabă la un service calculatoare pentru a evita diversele accidente care pot apărea din cauza unei manevrări neadecvate a componentelor fizice ale laptopului. Mai mult decât atât, motivele pentru a face acest lucru sunt numeroase: laptopul tău s-ar putea supraîncălzi din cauza prafului adunat, bateria s-ar putea descărca mai repede, laptopul ar putea rula mai încet, s-ar putea bloca sau chiar l-ai putea pierde definitiv.

Cum se face curățarea unui laptop?

Partea exterioară a unui laptop se poate curăța extrem de ușor – nu ai nevoie decât de o lavetă de microfibră și, eventual, de o soluție specială de curățare (poți achiziționa chiar și kituri complete în acest sens). Când vine vorba de partea interioară, cea mai bună soluție în acest sens îți este oferită de un service laptop. De ce este recomandat să apelezi la această soluție în loc să faci tu acest lucru acasă?

Pentru că dacă nu ai cunoștințele necesare, poți face mai mult rău decât bine. Există riscul să strici anumite componente fizice, există riscul să nu poți mânui bine instrumentele necesare curățării sau chiar să nu știi exact ce ai de făcut pentru ca laptopul să fie din nou curat. Așadar, pentru a nu îți face griji sau probleme inutile, poți apela la serviciile de curățare oferite de profesioniști.


Articol publicitar