Cum să faci bani dacă ești student?

de | | 2 Minute

Viața de student este frumoasă, dar poate deveni complicată dacă banii nu-ți ajung pentru diverse proiecte pe care vrei să le întreprinzi. Dacă ești dispus să depui puțin efort, să-ți explorezi abilitățile și să investești din timpul tău, vei descoperi că există diverse activități remunerate ce pot fi realizate și de către studenți. Iată câteva exemple:

Poți să-ți deschizi propria afacere online

Chiar dacă pare ambițios, este un proiect cât se poate de realizabil cu o investiție financiară minimă. Fiind student poți să-ți deschizi propriul magazin de comerț online, vânzând diverse produse realizate de tine și de alții. Dacă vrei să înveți mai multe despre cum se face acest lucru cu succes, pe site-ul OLX găsești numeroase articole care îți vor fi de un real folos în demersul tău. Nu neglija partea legislativă, informează-te și adaptează-te tuturor reglementărilor legale pentru a nu avea ulterior probleme. Iar pentru a avea succesul dorit cu afacerea ta, analizează piața și tendințele de achiziție, nișele posibile de dezvoltare și competitorii posibili. Toate aceste aspecte sunt ingrediente principale în implementarea eficientă a afacerii tale online.

Realizează-ți propriul gig pe Fiverr

Fiverr este una dintre cele mai apreciate platforme de comerț online utilizată pentru a genera venituri suplimentare. Pe acest site web poți vinde orice serviciu începând cu un preț inițial de doar 5$, ceea ce este ideal pentru studenții care nu au suficienți bani pentru a investi într-o afacere clasică.

„Gig” este numită pagina ta personală de publicitate pe Fiverr, unde îți poți prezenta tipul de produse sau servicii pe care le poți oferi și pentru care dispui de o anumită expertiză. După ce creezi contul, poți încărca o poză cu tine și poți realiza o scurtă descriere a serviciilor pe care le oferi. De asemenea, ai o opțiune de a edita propriul „Gig”, ori de câte ori dorești să adaugi un altul nou. Cele mai profitabile „gigs”-uri în anul 2021 sunt în următoarele domenii:

  • editare și corectură texte;
  • realizare de design de cărți;
  • design de logo-uri și
  • asistență virtuală.

Găsește diverse slujbe temporare în zona în care locuiești

Pentru studenți întotdeauna au existat disponibile tipuri de activitate ce implică puțină muncă fizică pe lângă casă, de genul grădinăritului, vopsitului de lemnărie, transportatului de mobilă etc. Chiar și studentele ar putea găsi diverse munci remunerate, legate de curățenia unor case sau supravegherea unor copii în lipsa părinților. Oferta este variată și depinde doar de voi ce activități sunteți pregătiți și dispuși să le realizați.

Poți să-ți vinzi online notele de curs

Dacă ești un student conștiincios care nu lipsește de la nici un curs și își ia notițe, atunci mai ai o posibilitate de a câștiga din această activitate a ta, mai ales în perioada sesiunilor de examene când cererea este foarte mare. Este genul de situație care îți aduce numai beneficii.

Poți să meditezi copii

Una dintre cele mai utilizate modalități de face bani fiind student, este aceea de a deveni meditator pentru copii la disciplinele școlare pe care le stăpânești. De asemenea, cunoașterea limbilor străine este foarte importantă, deoarece mulți școlari au nevoie de meditatori, sau chiar persoane adulte ce doresc să-și perfecționeze cunoștințele deținute. Programul de meditator are avantajul că ți-l poți organiza după bunul plac, permițându-ți să urmezi cursurile universitare obligatorii.

Indiferent de ceea ce alegi să muncești ca student, vei învăța lucruri noi și vei acumula experiențe benefice în viitoarea ta carieră profesională.


Articol publicitar inclus în rubrica specială Student în Cluj