Cum să alegi hrana uscată pentru câini?

de | | 3 Minute

Cum să alegi hrana uscată pentru câini?

Vrei să oferi câinelui tău cea mai potrivită hrană pentru a-i asigura o sănătate bună. Dar se întâmplă să auzi multe păreri diferite, așa ca devii confuz și nu știi ce să alegi: mancare preparată de casă sau industrială, uscată sau umedă, de ce calitate? Iată că îți oferim mai jos câteva sfaturi.

Diferitele tipuri de alimente

Există mai multe opțiuni pentru a-ți hrăni câinele. Concret, tipurile de alimente sunt clasificate în patru categorii:

  • Kibbles sau crochete: hrană industrială uscată, cea mai utilizată astăzi.
  • Pateuri (în plicuri, tăvi sau cutii): alimente industriale umede, de asemenea foarte răspândite.
  • Rații de uz casnic: preparate zilnic acasă din alimente proaspete.
  • Rații „BARF”: preparate cu alimente crude.

În cazul alimentelor industriale gata preparate, precum conserve sau crochete pe care le poți găsi pe fera.ro, există mai multe niveluri de calitate:

  • Alimente de foarte bună calitate sau alimente Premium care trebuie alese și oferite fiecărui câine în funcție de rasă, vârstă și nivelul de activitate. Poți găsi aceste alimente la medicul veterinar sau în magazine specializate sau în magazinele online precum fera.ro.
  • Alimente standard, pe care le vei găsi în supermarketuri.

Mâncare industrială de pe fera.ro

Alimentele industriale au avantajul de a nu necesită timp de preparare. Poți să te bazezi pe  hrană pentru câini pe Fera.ro care este de calitate Premium, completă și echilibrată, le oferă câinilor tot ce au nevoie pentru metabolismul lor și este livrată rapid.

Cum sa alegi hrana pentru caini

Sfaturi de la experții în nutriție  

Avantajul de a oferi o hrană dezvoltată de specialiști în nutriție canină este ca are multe beneficii pentru sănătate, produsele sunt adaptate fiecărui câine în funcție de mărimea, vârsta, starea și uneori chiar și de rasa sa.

Recomandarea medicului veterinar este, în cazul câinilor hraniti cu alimente industria –  preparate complete – ca mesele să nu fie variate prin adăugarea de resturi de masă, o astfel de practică ar putea dezechilibra rația.

Alegerea nivelului de calitate

Mâncarea industrială pentru câini există în două niveluri de calitate („standard” sau „premium”) și în două forme, hrană uscată (crochete) sau hrană umedă (conserve). Mâncarea premium reprezintă o soluție completa, fiind bogată în elemente nutritive, minerale și vitamine și asigură animalului dezvoltare optimă.

Alimente „standard”

Acestea sunt alimentele disponibile în supermarketuri. Diferența de preț observată între diferitele game se explică prin diferența de calitate a ingredientelor care compun fiecare tip de aliment. Calitatea și originea cărnurilor folosite sunt foarte diferite, alimentele standard sunt în general mult mai grase, motiv pentru care câinii le găsesc uneori mai gustoase. Totuși aceste variante, sunt mult mai puțin digerabile și nu acoperă întotdeauna nevoile câinilor în ceea ce privește oligoelemente, acizi grași etc.

Cum sa alegi hrana pentru caini

Un aliment nepotrivit unui animal poate duce la creșterea în greutate, căderea semnificativă a părului, blana ternă, scaune de proastă calitate etc.

Alimente premium

Alimentele premium sunt perfect echilibrate și de foarte bună calitate. Sunt:

  • Complete: proteine, lipide, carbohidrați, fibre, minerale, oligoelemente.
  • Echilibrate: pentru un cățel în creștere, nivelurile de proteine ș​i grăsimi trebuie să fie mai ridicate decât la un adult, la fel trebuie să fie prezente și calciul și fosforul necesare în procesul de construcției a scheletului, dar fără exces pentru a evita tulburările de creștere.
  • Digerabile: cu cât un aliment este de calitate mai bună, cu atât este mai ușor digerabil, iar cantitățile ingerate vor fi mai puțin importante pentru aceeași valoare nutritivă.

Cum sa alegi hrana pentru caini

La câinii adulți, diferența de calitate a hranei poate fi observată foarte repede în scaunul animalului. Sunt mai puțin frecvente, mai compacte, mărimea și mirosul fecalelor reduse în cazul alimentației cu mâncare premium. Blana va fi, de asemenea, lucioasă, cu aspect sănătos și căderea părului va fi redusă.

Mâncarea Premium oferă soluția nutrițională care răspunde nevoilor câinelui în fiecare perioadă a vieții sale și în fiecare dintre stările sale fiziologice. Oferă doza ideală pentru fiecare etapă: creștere, adult, senior, rasă mică sau mare, foarte activă sau sedentară, supraponderală sau gestație/lactație.