CUM SA ALEGI FIRMA IDEALA DE WEB DESIGN?

de | | 3 Minute

In plina era a internetului, daca nu activezi online, nu existi. Asadar, realizarea unei pagini web este probabil cea mai buna metoda de promovare pentru orice companie, fie ea mica sau mare.

O pagina web poate reprezenta cea mai buna investitie pentru firma dumneavoastra sau o cheltuiala total inutila fara nici un beneficiu – totul depinde de modul de realizare si de persoana care o realizeaza.

Astfel, daca sunteti hotarat ca doriti o pagina web pentru compania pe care o conduceti sau pentru promovarea personala, trebuie sa stiti cateva lucruri.

In cateva articole, Romania Web Design va va prezenta cele mai importante aspecte de care trebuie sa tineti cont cand doriti sa va promovati online.

Acest articol va prezinta ce trebuie sa faceti si ce trebuie sa evitati cand alegeti o firma de web design.

1. Contactati cat mai multe firme, nu va rezumati la prima gasita.
Este indicat sa contactati cat mai multe firme care ofera servicii de web design. Cereti oferte de pret, de servicii si abia apoi hotarati care este firma potrivita. In nici un caz nu aplicati varianta „primul gasit, primul platit“.

2. Vecinul informatician nu e intodeauna cea mai buna solutie.
Cu totii avem cate un vecin care se „pricepe la facut site-uri“. Daca va doriti o pagina profesionista care sa va aduca profit, vecinul talentat nu este o solutie. De exemplu, vecinul va face un site web. Sunteti multumit, dar peste o luna doriti sa aduceti site-ului cateva modificari, si surpriza! Vecinii s-au mutat.

3. Consultati portofoliul si testimonialele.
O firma serioasa si profesionista de web design detine intotdeauna un portofoliu si testimoniale. Nu ezitati sa le consultati si chiar sa verificati sursa testimonialelor! Exista multe cazuri in care testimonialele anumitor firme sunt false. Niciodata sa nu alegeti o firma inainte de a consulta portofoliul sau testimonialele, sau o firma care nu are portofoliu.

4. Managerul de proiect e un „must”.
Pentru o buna colaborare alegeti o firma care are angajat un manager de proiect. Astfel, comunicarea va fi mult mai productiva iar dorintele dumneavoastra vor fi indeplinite cu succes. Evitati sa lucrati direct cu un designer. Prin natura sa, acesta este un artist care, pentru a mentine standardele calitative si pentru a respecta termenele impuse, are nevoie de concentrare maxima asupra muncii sale. Rolul managerului de proiect este de a face legatura intre client si designer si de a se asigura ca lucrurile decurg fara probleme.

5. Verificati inregistrarea domeniului.
Alegerea unui domeniu joaca un rol foarte important in crearea unui site. Verificati ca domeniul ales sa fie inscris pe numele firmei sau, in mod ideal, chiar pe numele dumneavoastra. In caz contrar puteti sa intampinati mari neplaceri. Un exemplu concret este cel al unei companii care dupa 10 ani isi doreste sa aduca modificari paginii sale web, dar afla ca domeniul nu este inregistrat pe numele firmei ci pe numele celui care a creat site-ul, acesta fiind disparut din tara. Asadar, investia de cateva mii de euro a fost in zadar.

6. Serviciile complete – un avantaj.
Va sfatuim sa alegeti o firma care ofera servicii complete: de la realizarea paginii si a logo-ului pana la optimizarea pentru motoare de cautare (SEO). Daca alegeti cate o firma pentru fiecare componenta necesara site-ului, colaborarea dintre firme va fi complicata si riscati ca fiecare firma sa o acuze pe cealalta pentru eventualele greseli aparute.

7. Contractul de colaborare si avansul partial va ofera siguranta.
Daca deja ati gasit firma ideala este important sa intocmiti un contract in care sa se mentioneze absolut toate aspectele colaborarii. De asemenea, stabiliti deadline-uri clare si in nici un caz nu platiti toata suma in avans. Pentru proiecte mari se recomanda plata intre 3 si 4 transe.

Ca un ultim sfat, nu uitati ca un site web este o investitie care trebuie sa aduca profit si la fel ca in orice alta investitie, veti primi cat ati investit. Poate ca vecinul este mai ieftin, dar cu siguranta calitatea va fi sub cea a unei firme cu experienta care ofera servicii complete.

Dupa alegerea firmei potrivite, urmeaza elaborarea planului de proiect. In urmatorul articol, veti putea citi care sunt pasii necesari in pregatirea acestuia.

Romania Web Design este o firma infiintata in 1999, avand pana in prezent peste 8000 de proiecte. Scopul firmei este de a oferi clientilor un pachet complet de servicii, de la partea de design, consultanta, pana la partea de SEO. Firma Romania Web Design isi defineste serviciile prin seriozitate si profesionalism.