Cum să alegi corect suma atunci când ai nevoie de un împrumut

de | | 3 Minute

Cum să alegi corect suma atunci când ai nevoie de un împrumut

Alegerea corectă a sumei pentru un împrumut financiar este esențială, motiv pentru care estenecesar să ai în vedere anumiți pași. Este de preferat să îți stabilești încă de la început scopulpentru care faci acel credit și să eviți alte cheltuieli care nu sunt prioritare. În plus, trebuie să tegândești foarte bine și la posibilitățile tale financiare, care este venitul tău lunar și cum se varesimți faptul că vei fi nevoit să faci periodic rambursări pentru a-l închide. Iată câteva sfaturiutile care te vor ajuta să iei decizia potrivită pentru tine, dacă vrei să apelezi la un împrumutfinanciar! Este recomandat să iei în considerare mai multe aspecte ca să eviți problemele cubanii pe termen lung.

Alegerea corectă a sumei pentru un împrumut financiar este esențială, motiv pentru care este necesar să ai în vedere anumiți pași. Este de preferat să îți stabilești încă de la început scopul pentru care faci acel credit și să eviți alte cheltuieli care nu sunt prioritare. În plus, trebuie să te gândești foarte bine și la posibilitățile tale financiare, care este venitul tău lunar și cum se va resimți faptul că vei fi nevoit să faci periodic rambursări pentru a-l închide. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să iei decizia potrivită pentru tine, dacă vrei să apelezi la un împrumut financiar! Este recomandat să iei în considerare mai multe aspecte ca să eviți problemele cu banii pe termen lung.

Stabilește obiectivul împrumutului 

Gândește dinainte lucrurile și stabilește obiectivul clar al creditului. În funcție de nevoile tale, poți opta pentru diverse sume. Spre exemplu, poți obține cel puțin 3000 de lei prin intermediul unui credit rapid, care se poate desfășura online, fără vizite la bănci și fără să fii nevoit să prezinți un dosar amplu cu acte. Doar pe baza unor criterii minime de eligibilitate, poți accesa un astfel de împrumut care să te ajute să-ți desfășori planurile dorite. Dar încă de la început este de preferat să-ți fixezi scopul acelui împrumut. Vrei să cumperi ceva important (ex. mașină, mobilă, electrocasnice) și mai ai nevoie de bani ca să completezi suma pe care o ai? Sau ai o urgență medicală ori o reparație majoră? Poate îți dorești să pleci într-o vacanță spontană cu prietenii într-o destinație mult dorită de voi sau să faci unele schimbări privind renovarea locuinței. Important este să știi clar care este țelul împrumutului și să eviți alte cheltuieli inutile, ca să nu-ți faci alte datorii. Claritatea asupra motivului te va ajuta să determini cât ai cu adevărat nevoie, fără să împrumuți mai mult decât trebuie.

Fii chibzuit 

Ca să restitui suma accesată prin credit, rapid și ușor, fă în așa fel încât în perioada următoare să nu intri în alte cheltuieli care nu-și au rostul. Fii chibzuit și evită cumpărăturile de haine, produse și accesorii care nu sunt acum prioritare. În acest fel, vei reuși să pui bani deoparte și să faci rambursări fără probleme, poate chiar să plătești anticipat, ca să închizi cât mai repede creditul respectiv.

Fă-ți un plan de rezervă 

Astfel de decizii trebuie bine cântărite ca să nu ajungi într-un impas financiar. E bine să gândești pe termen lung, să iei în calcul că pot avea loc schimbări, cum ar fi cheltuieli neprevăzute sau riscul de a rămâne fără job. Cum ai putea să gestionezi financiar această situație? Este de preferat să-ți construiești treptat un plan de economii sau să ai în vedere alte posibilități financiare, obținute prin intermediul unor colaborări de muncă, menite să te ajute să depășești cu brio acele momente.

Verifică-ți capacitatea de rambursare 

Este necesar să analizezi și posibilitatea ta de a rambursa acel credit. Când faci un împrumut, nu strică să ai în vedere și modalitățile în care vei restitui acei bani, recomandă cei de la cnbc.com. Prin urmare, analizează-ți bugetul lunar și trece pe foaie veniturile și cheltuielile tale. În acest fel vei reuși să faci un raport și să observi care este bugetul tău disponibil, după ce acoperi costurile elementare lunare. Astfel poți să te asiguri că vei putea acoperi ratele lunare fără să faci sacrificii mari. Specialiștii recomandă o regulă de aur în astfel de situații, respectiv să verifici ca ratele să nu depășească 30-40% din venitul tău lunar net.

Sursa foto: Shutterstock

five elements digital 2