Cum pregătim viitorul? – O conferință despre viitorul Transilvaniei și al României

de | | 4 Minute

Cum pregătim viitorul? – un subiect dezbătut de către liderii de business la conferința anuală RBL Cluj-Napoca

Antreprenori și executivi de top din Transilvania se vor reuni vineri, 16 noiembrie 2018, la conferința anuală RBL Cluj-Napoca (Romanian Business Leaders), pentru a pregăti, dezbate și analiza viitorul Transilvaniei și al României. Conferința va avea loc la Grand Hotel Italia și se va baza pe 4 piloni principali:

  • Educația: ca bază în dezvoltarea gândirii antreprenoriale la românii viitorului, a abilităților de autocunoaștere și ca punct de plecare în abordarea lor ca nativi digitali.
  • Digital: ca mediu în cadrul căruia se dă tonul pentru schimbări
  • Oameni: ca resursă esențială, punându-se accent pe modalitățile de a reține și păstra oamenii talentați
  • Antreprenoriat: ca viziune ce poate angrena creativ ceilalți 3 piloni pentru a produce valoare adăugată și progres

În viziunea Romanian Business Leaders Cluj, o platformă de acțiune și implicare socială a liderilor de business din Transilvania, viitorul se construiește pornind de la acțiuni directe în regiune. Astfel, zeci de antreprenori și executivi din județele Cluj, Bihor, Maramureș și Mureș oferă timp, cunoștințe și resurse financiare pentru a îmbunătăți educația, cultura antreprenorială și buna guvernare în regiune. Cum se întâmplă, concret, acest lucru? Printr-o serie de proiecte în care membrii RBL Cluj sunt implicați direct:

  • Program de mentorat dedicat antreprenorilor din mediul rural » „Antreprenorești”, în comuna Vultureni, județul Cluj
  • Proiectul MERITO » sprijin și recunoaștere publică pentru acei profesori-model din Transilvania
  • Conferințele „Vreau să fiu Antreprenor” – ca sursă de inspirație și încredere pentru tinerii transilvăneni

Conferința anuală RBL Cluj se va desfășura pe parcursul întregii zile de vineri, programul anunțându-se a fi unul variat și provocator. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile, prin completarea formularului » AICI.

În program, după primirea participanților și un panel de deschidere în care se va aborda tema „Prezent și perspective în antreprenoriatul din România!”, un rol aparte îl vor avea dezbaterile pe teme precum „Oameni și organizații – perspectiva celor care decid”, „Provocări de business în era digitală. Digitalizare și automatizare în business”, „Rolul viziunii în educație”, „RBL în cuvinte și fapte. Cum schimbăm România?”. Se va discuta despre încredere, cu Profesor Univ. Dr. Daniel David și Andreea Roșca, membru fondator RBL, dar și despre curaj, alături de Carol-Eduard Novak (fondator Novak Group).

Agenda conferinței RBL Cluj » Cum pregătim viitorul?

  • 09:00 – 09:30 Înregistrare participanți & Welcome coffee
  • 09:30 – 10:30 Welcome speech –  1 an de RBL Cluj: proiecte realizate & planuri de viitor
    ––––––
  • 09:30 – 10:30 Panel de deschidere – Prezent și perspective în antreprenoriatul din România!
    » Invitați:Dan ISAI– Fondator SaladBox, Sorin MÎNDRUȚESCU– CEO Oracle România, Voicu OPREAN– Fondator & CEO AROBS  Transilvania Software, Felix PĂTRĂȘCANU– Cofondator & CEO FAN Courier, Horațiu PÎRVULESCU– Associate Partner, Strategic Growth Leader, Ernst&Young România.
    » Moderator: Dan PITIC – lider RBL Cluj, director general Ax Perpetuum
    ––––––
  • 10:30 – 11:30 DEZBATERE – Oameni și organizații – perspectiva celor care decid
    „A 4-a Revoluție Industrială și tehnologică, dar și modul de gândire a generațiilor care vin,  solicită reinventarea organizațiilor astfel încât să răspundă provocărilor actuale. Nevoia de adaptare la noile trenduri din business, societate și economie este dublată de dorința de a pregăti oamenii din organizații pentru a face față acestor transformări, contribuind chiar la redefinirea organizațiilor. În cadrul sesiunii Oameni și organizații – perspectiva celor care decid vom afla cum se raportează liderii companiilor la acest mix – oameni și organizații – pentru a ține pasul cu direcțiile de creștere globală dar și a competitivității în acest nou context.”
    » Se vor aborda întrebările: Cum arată mediul de business românesc în contextul actual din Regiunea Europei de Est și ce particularități are România? Cum extindem business-urile născute în România la nivel european/global. Care sunt aspectele importante la care ne uităm atunci când vorbim despre organizațiile prezentului pentru a ne adapta provocărilor viitorului? În acest peisaj de transformare al organizațiilor, cum atragem oamenii potriviți și cum îi păstrăm? Ce poate face mediul de business pentru a se asigura că angajații lor actuali, dar și cei viitori, au competențele necesare pentru a face față acestor transformări?
    » Invitați: Bogdan BULGARIA – CEO AsaCons România &- Eastern Europe BU Manager in Consolis Group, Massimo PARONITTI – CEO Delonghi România & Director of Operations Europe, Anca RARĂU – Managing Partner Strategy-Advisory-Brandocracy, Mircea TURDEAN – CEO Farmec, Marius ȘTEFAN – CEO Autonom, vicepreședinte RBL.
    » Moderator: Claudia INDREICA, CEO Psihoselect
  • 11:30 – 11:50 Pauză de cafea
    ––––––
  • 11:50 – 12:50 INTERVIU – Despre încredere » „Vorbim despre situația în care ne aflăm astăzi și care este marcată de un nivel de încredere scăzut, în noi, în instituții și în viitor.”
    » Se vor aborda întrebările: Ce înseamnă faptul că avem un nivel de încredere mic? De ce e important acest lucru pentru viitorul României? Ce putem construi mai departe plecând de la acest lucru?
    » Invitat: Daniel DAVID – Profesor Univ. Dr. Universitatea Babeș Bolyai, autor “Psihologia Poporului Român”
    » Moderator: Andreea ROȘCA – Membru fondator RBL, autor “Cei care schimbă jocul”, Fondator The Vast& The Curious
  • 12:50 – 14:00 Pauză de prânz
    ––––––
  • 14.00 – 14.30 KEYNOTE SPEECH – Despre CURAJ cu Carol-Eduard NOVAK– Fondator Novak Group
    ––––––
  • 14:30 – 15:30 DEZBATERE –  – Provocări de business în era digitală. Digitalizare și automatizare în business.
    „În contextul unei globalizări masive și a unei concurențe acerbe productivitatea companiilor și a națiunilor reapare ca fiind un factor diferențiator. România modernă la o sută de ani de la Marea Unire are un potențial uriaș de transformat datorită contextului favorabil în care se găsește: o industrie IT locală în plină dezvoltare, posibilități de finanțare abundente și ieftine, infrastructură digitală ultra competitivă.”
    » Se vor aborda întrebările: Ce acțiuni sunt necesare pentru ca mediul de business din România să pună în valoare cunoștințele și puterea ecosistemului IT local? Cum poate ajuta digitalizarea în contextul unei piețe a forței de muncă din ce în ce mai scumpă și mai rarefiată ? De ce robotizarea și automatizarea trebuie privite ca niște oportunități și nu ca niște amenințări pentru business
    » Invitați: Cristian COVACIU– Cofondator IPEC, Liviu DRĂGAN– Fondator TotalSoft, Andrei KELEMEN– Director Executiv Cluj IT Cluster, Bianca MUNTEAN– Manager iTech Transilvania Cluster, Gabriel SINCU– Director Executiv, Partener Taxe, Ernst&Young România.
    » Moderator: Bogdan HEREA– Fondator și CEO PitechPlus
  • 15:30 – 16:00 Pauză de cafea
    ––––––
  • 16:00 – 17:00 DEZBATERE – Rolul viziunii în educație
    „Viitorul în companii și businessuri se întâmplă acum. Vă invităm la o dezbatere în care să descoperim împreună care este viitorul educației, în acest context.”
    » Se vor aborda întrebările: Care este viziunea comună între educație și mediul de afaceri? Ce misiune își asumă educația în acest context? Cum poate școala să pregătească tranziția absolvenților spre mediul de afaceri?
    » Invitați: Prof. Univ. Dr. Mihaela LUȚAȘ– Prorector Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Wouter REIJERS– Consul Onorific al Regatului Țărilor de Jos, Măriuca TALPEȘ – Director General Intuitext, Răzvan VOICA– Cofondator și CEO Școala informală de IT.
    » Moderator: Simona BACIU – Fondator și Președinte Transylvania College
  • 17:00 – 17:30 Pauză de cafea
    ––––––
  • 17:30 – 19:00 DEZBATERE – RBL în cuvinte și fapte. Cum schimbăm România?
    – Antreprenoria- Sergiu NEGUȚ, lider proiect
    – Proiectul MERITO – Măriuca TALPEȘ, lider proiect
    – RePatriot – Marius BOSTAN, inițiator proiect
    – Antreprenorești– Daniela MARIȘCU, lider proiect
    – StartUp Bridge – Gabriel IȘTOC, lider proiect
    – SuperTeach – Ioana DENEȘ, manager proiect
    – Vreau Să Fiu Antreprenor
    – Antrenament pentru viitor
    » Moderator: Sergiu NEGUȚ- Decan Maastricht School of Management România
    –––––
  • 19:00 COCKTAIL