Cum îndepărtezi eficient petele de pe mobilierul de lemn?

de | | 2 Minute

Cum îndepărtezi eficient petele de pe mobilierul de lemn?

Când te confrunți cu provocarea de a îndepărta petele de pe o suprafață de lemn, trebuie să te asiguri că metoda pe care o folosești este una potrivită pentru această suprafață. În caz contrar, în locul efectului dorit, vei deteriora suprafața mobilierului sau podeaua. În continuare, vei regăsi un ghid în care vei afla cum se îndepărtează eficient murdăria de pe suprafețele din lemn.

Cum se îndepărtează ceara de pe mobilă?

Chiar dacă, de obicei apelezi la o firmă de curatenie Cluj, pot interveni accidente până la următoarea vizită a echipei de profesioniști. Dacă picături de ceară au căzut pe mobilier, în primul rând, așteaptă ca pata să se usuce bine și să se întărească. Poți accelera totul punând cuburi de gheață într-o pungă lângă acea zonă afectată. Acest lucru va face ceara fragilă și, prin urmare, ușor de îndepărtat. Cum să faci asta pentru a nu deteriora mobilierul? Înfășoară cuțitul într-o cârpă și începe doar să îndepărtezi sedimentul. Elimină reziduurile de ceară și apoi lustruiește suprafața curată.

Curățarea mobilierului din lemn de urme de mucegai

Kerosenul va fi folosit pentru a elimina urmele de mucegai. Cu toate acestea, este important să-l folosești punctual – de exemplu, cu un tampon de vată. Dacă îl aplici pe o suprafață prea mare, locul de curățare va fi vizibil – kerosenul face ca lemnul să-și piardă strălucirea și să devină mai tern. La final, lustruiește suprafața din lemn cu o cârpă de lână pentru a-i reda strălucirea.

Cum se curăță lemnul de urmele grase?

Echipa care îți oferă servicii de curățenie lasă totul impecabil de fiecare dată, dar, mai ales dacă ai copii mici, petele de grăsime pot apărea cu ușurință pe mobilier sau podeaua din întreaga casă. Începe să îndepărtezi petele de grăsime ștergându-le bine. Apoi presară pe acest loc pudra de talc sau un strat gros de sare de masă și lasă-l să acționeze câteva ore, poate chiar o zi. După ce timpul de acționare a trecut, este suficient să îndepărtezi pulberea.

La fel de eficientă este și utilizarea unei cârpe înmuiate în apă cu amoniac, însă în această situație se poate deschide puțin culoarea lemnului. O cârpă de bumbac umezită cu iod obișnuit este, de asemenea, potrivită pentru îndepărtarea urmelor grase de pe mobila din lemn de stejar.

Aceste trucuri sunt extrem de utile pentru a evita degradarea mobilei din lemn până la venirea specialiștilor în curățenie.


Articol publicitar