Cum a fost la BuzzCamp Cluj-Napoca

de | | 3 Minute

Cum a fost la BuzzCamp Cluj-Napoca

Cea de-a 16-a ediție a BuzzCamp Cluj-Napoca, de pe 1 noiembrie, de la Impact Hub, ne-a demonstrat încă o dată că tinerii clujeni sunt ambițioși și că vor să-și contureze o carieră de succes. Unii dintre cei mai îndrăgiți angajatori din România au fost prezenți la eveniment și și-au împărtășit propriile secrete pentru facilitatea angajării tinerilor în companiile din care fac parte.

Partea de dezvoltare profesională și orientare în carieră fiind asigurată de companiile care ne-au fost partenere în această ediție, ne-am gândit că un eveniment complex dedicat studenților, masteranzilor și tinerilor absolvenți ar trebui să dispună și de o componentă de dezvoltare personală. De aceea, speakerii motivaționali și trainerii de la BuzzCamp Cluj-Napoca le-au destăinuit cum i-a ajutat perseverența și de câte ori au încercat până au reușit.

Ce companii au căutat viitori angajați printre participanți?

Workshopul Garmin, ”Garmin meets Sid (Ice Age)”, a fost susținut de Lucia Muth, Software Quality Engineer, Daniela Tescar, Software Quality Analyst, Tudor Lutescu, Embedded Test Software Engineer 2, Raul Fechete, SQ Team Lead și Ionuț Gujan, SQ Team Lead. Participanții au fost împărțiți în echipe și au rezolvat o provocare.

Reprezentantul companiei Office Depot, Monica Csibi, Senior Recruiter, a susținut workshopul ”Personal Branding”, învățându-i pe tinerii prezenți cum să transforme CV-ul în cea mai bună scrisoare de recomandare.

”Let’s talk about TESTERS and BIG DATA!” a fost numele workshopului dedicat Siemens, care a fost ținut de către Ovidiu Ungur, Tester și Radu Ilea, Developer. Participanților le-au fost puse la încercare abilitățile de crafting, printre altele.

Ce speakeri de dezvoltare personală au fost prezenți la BuzzCamp Cluj-Napoca?

Cristian Gog, Mentalist-Illusionist, Entertainer și câștigător al celei de-a doua ediții a concursului „Românii au talent”, ne-a dezvăluit detalii din viața sa, care l-au ajutat să ajungă în punctul în care tot ceea ce face, face din pasiune. ”Noi putem să ne modelăm realitatea, realitatea este doar suma unor percepții ale noastre, percepții care vin și sunt analizate datorită contextului, dacă avem tărie de caracter și dorință să ajungem undeva, o să ajungem acolo fără doar și poate, indiferent de cei care ne pun bețe în roate. Iar odată ajunși acolo, cei care ne pun bețe în roate sunt primii care vin să ne felicite .
Andrea Vâță – Diénes (Aminda), Manager Art’s Cool, ne-a povestit ce înseamnă reușita din perspectiva ei. ”Pentru mine, să reușesc a însemnat să îmi dau seama în primul rând ce vreau. Nu mă interesează să fiu milionară, mă interesează mai mult mesajele pe care le transmit, faptul că pot să mă exprim prin muzica mea. Mă interesează să pot să fiu eu și, în momentul în care mi-am dat seama de acest lucru, a fost cea mai mare eliberare a mea. Vreau să fiu eu, să mă pot aprecia și respecta.

Ovidiu Oltean, Public Speaker Professionist & Public Speaking Coach, a ținut workshopul ”Prezintă-ți ideile cu încredere și claritate”, în cadrul căruia am aflat detaliile care l-au ajutat să reușească. ”Banii nu vin doar dintr-un loc, dar totul depinde doar de tine, de imaginația ta și de ideile pe care le ai. Pe mine, ce m-a făcut să merg mai departe, a fost să găsesc să fac ceea îmi place, i-am ignorat pe cei care nu mă susțineau și am încercat să mă înconjor doar de cei care mă susțin. Adevărul meu este că ai nevoie să crezi în tine și în ceea ce faci și să accepți că oamenii au păreri diferite. Mă văd la 120 de ani vorbindu-le oamenilor de pe scenă pentru că iubesc să fac lucrul ăsta.

BuzzCamp Cluj-Napoca a fost posibil și datorită voluntarilor noștri de la Grupul de Initiativa Basarabeana din Cluj-Napoca si Asociația Studenților Constructori din Universitatea Tehnică.