Cum e să ai acum o mașină electrică în Cluj-Napoca?

de | | 2 Minute

România ține pasul în ceea ce privește energia regenerabilă, iar companiile militează în favoarea energiei verzi, implementând diverse soluții precum panouri fotovoltaice, solare sau promovarea transportului electric.

Rând pe rând, administrațiile orașelor iau atitudine. În Cluj-Napoca, începând cu anul trecut, proiectul de amplasare a stațiilor de încărcare a mașinilor electrice a prins contur, la momentul actual existând peste 40 de „benzinării” verzi. De asemenea, în ultimii ani s-au achiziționat autobuze, troilebuze și tramvaie electrice, ajungând în 2021 la un număr de 41 de autobuze, 90 de troleibuze și 28 de tramvaie eco-friendly, care să ajute la rezolvarea problemelor legate de mediu.

Conform rapoartelor pe anii 2020-2021, în județul Cluj, numărul mașinilor electrice înmatriculate a crescut cu 54,58%, de la 273 la 422. Totuși, cei care nu vor să aștepte la rând pentru a-și alimenta mașinile electrice, au posibilitatea de a achiziționa propriile stații de încărcare.

Mai mult decât atât, șoferii sustenabili au peste 60 locuri de parcare dedicate, iar autovehiculele parcate ilegal pot fi sancționate cu amenzi de până la 700 de lei. O astfel de parcare, în ton cu modernizarea, este GOTO Parking, din incinta Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

„Se poate spune că este un început promițător în sustenabilitate, iar noi ne propunem să susținem inițiativa autorităților locale de a încuraja șoferii să se orienteze spre o direcție mai verde în ceea ce privește vehiculul cumpărat. Din acest motiv, am amplasat în incinta GOTO Parking două stații de încărcare a mașinilor electrice, iar în viitor vom suplimenta numărul acestora. Ne gândim la un viitor sustenabil și modalități de reducere a energiei tradiționale în favoarea energiei verzi. Azi, mai mult decât oricând, mașinile electrice nu mai reprezintă un moft al noii generații ci o nouă normalitate pentru o zi de mâine mai sigură, la nivel global”, afirmă Sanda Mirabela Ardelean, administrator GOTO Parking.

Încărcarea mașinii electrice în incinta GOTO Parking se face prin intermediul aplicației EVConnect, iar costul este de 1.89 lei/kw.

DESPRE GOTO Parking

GOTO Parking este cea mai modernă parcare de aeroport din România, situată în proximitatea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Parcarea beneficiază de sistemul LPR (License Plate Recognition, pentru identificarea numerelor de înmatriculare auto) și al parcării Equinsa, dar și de un sistem modern de plată prin intermediul aplicației yeParking și de posibilitatea de rezervare din timp a locului de parcare, pentru a evita timpii lungi de așteptare. Clienții GOTO Parking se pot bucura de marcaje care au rolul de a fluidiza traficul, de un sistem de iluminare modern, dar și de siguranță în interiorul parcării, deoarece obiectivul este supravegheat cu ajutorul unui sistem video performant.

Din 2019, de la preluarea parcării aeroportului din Cluj, reprezentanții GOTO Parking au modernizat și adaptat acest obiectiv de interes dorințelor clienților, oferind servicii similare cu cele întâlnire pe orice aeroport european pentru a reduce stresul și imprevizibilitatea de a găsi un loc de parcare într-una dintre cele mai tranzitate zone din municipiul Cluj-Napoca.