Cum să alegi sistemul de coș de fum potrivit pentru casa ta?

de | | 2 Minute

Cum să alegi sistemul de coș de fum potrivit pentru casa ta?

Alegerea hornului potrivit este de mare importanță pentru buna funcționare a sistemului de încălzire al locuinței tale. Coșul de fum nu are doar o funcție decorativă, dar se potrivește și estetic cu forma casei și ar trebui să fie complet integrat cu sistemul de încălzire al casei.

Acest aspect înseamnă că ar trebui să fie selectat corespunzător pentru tipul de încălzire și proiectat astfel încât să evacueze în mod corespunzător vaporii în exterior. În primul rând, ar trebui să fie sigur de utilizat, etanș și rezistent la temperaturi ridicate și modificări ale acestora.

Coșul de fum merge întotdeauna mână în mână cu sistemul de încălzire

Experții care activează în industria coșurilor de fum subliniază că unul dintre cele mai importante principii de achiziționare a unui sistem de coș de fum este să alegi unul potrivit pentru dispozitivul tău de încălzire, niciodată invers. Această regulă se aplică numai sobelor și centralelor cu combustibil solid, șemineelor, dar și cazanelor pe gaz și ulei cu o cameră de ardere deschisă și închisă. De ce este atât de important?

Ei bine, designul acestor dispozitive diferă semnificativ unul de celălalt, ceea ce afectează tipul de sistem de evacuare a gazelor arse care trebuie utilizat.

Alege un sistem complet de coș de fum

Producătorii de sisteme de coș de fum oferă seturi complete de elemente din care se poate ridica atât un coș de fum autoportant, în picioare în interiorul sau în exteriorul casei, cât și inserția de coș în sine plasată într-o carcasă dintr-un material complet diferit. Coșul de fum astfel ales trebuie să fie rezistent la tipul de caneluri care curg prin el.

Se pare că ceea ce se folosește ca și combustibil are un impact uriaș asupra durabilității sistemului de coș de fum. Deci, cum să alegi un coș de fum pentru centrală? Ei bine, dacă va fi alimentată cu gaz sau păcură, merită să iei în considerare achiziționarea unui coș de fum din gresie sau oțel rezistent la acizi.

Pe de altă parte, o centrală tradițională cu combustibil solid funcționează bine cu un coș de fum din cărămidă. Cu toate acestea, chiar și omologul său modern necesită construcția unui coș de fum din oțel sau gresie, rezistent la acizi.

Întreținerea și utilizarea în siguranță a coșului de fum

Există multe tipuri de sisteme de încălzire disponibile pe piață, folosind atât combustibil solid (cărbune, cărbune fin, lemn etc.), combustibil lichid (diverse uleiuri pentru încălzire) sau gaz (gaz natural și gaz lichid).

Indiferent care dintre ele este ales pentru încălzirea casei, merită să îți amintești că utilizarea necorespunzătoare poate duce la un accident grav. Este important să verifici în mod regulat conductele de fum (fum, evacuare și ventilație) pentru permeabilitate, etanșeitate și funcționare corectă. Neglijența în domeniul curățării și inspecțiilor periodice ale stării tehnice a conductelor de coș (de evacuare și ventilație) poate fi cauza numeroaselor accidente neplăcute, de aceea trebuie să folosești întotdeauna mortare speciale pentru zidire și tencuire.

De asemenea, merită să instalezi un senzor care detectează monoxidul de carbon în încăperile în care se află dispozitivul de încălzire. De asemenea, este important să se monitorizeze permeabilitatea grilelor de ventilație și a orificiilor de alimentare.


Articol publicitar