Cum alegi pompa de apă potrivită în funcție de nevoi?

de | | 2 Minute

Cum alegi pompa de apă potrivită în funcție de nevoi?

Alimentarea unei rețele, golirea unei încăperi inundate, extragerea apei sau irigarea grădinii… să găsești o pompă de apă potrivită poate să fie uneori o adevărată bătaie de cap. Pentru fiecare utilizare, există o pompă de apă potrivită, dar și anumite criterii de care să ții cont.

Care sunt deci criteriile de care să ții cont atunci când vrei să alegi pompa apa potrivită?

Diferitele modele de pompă de apă

Există diferite modele de pompe de apă pe piață, la fel ca și în cazul modelelor de incalzitor de aer, pentru diferite utilizări.

Pompa de suprafață. După cum o indică și numele său, pompa de suprafață rămâne în afara apei și aspiră apa dintr-un puț sau un recuperator cu ajutorul unei țevi.

Pompa sumersibilă se instalează pe fundul apei pe care vrei să o golești. Grație poziționării sale, se poate extrage apă de la o adâncime destul de mare.

Pompa sumersibilă pentru golirea pivniței este un model mai special de pompă, care se folosește mai ales pentru evacuarea apei reziduale. Se instalează în punctul cel mai jos al unei pivnițe sau al unui garaj și te ajută să scoți repede apa din beci înainte ca umezeala să intre în pereți.

Pompele pentru alimentarea cu apă pot furniza apă în casă cu presiunea necesară pornind de la puțuri, rezervoare sau cuve.

Pompele termice sau motopompele. Motopompa este un tip de pompă de suprafață care este dotată cu un motor termic. Este mai puternică și îți permite să extragi un volum mai mare de apă mai repede. Este indicată pentru sarcinile de o mai mare anvergură.

Care sunt lucrurile de care să ții cont atunci când alegi o pompă de apă?

Debitul de apă. Este cel mai important lucru de care să ții cont atunci când alegi pompa de apă. Acesta se poate evalua în m3/h sau l/min, un lucru care corespunde unui volum orar maxim pe care motorul îl poate furniza.

Presiunea și puterea unei pompe de apă. Presiunea unei pompe de apă, desemnată în bari, este cea care desemnează forța cu care apa este transportată.

Înălțimea de aspirare a unei pompe. Aici este vorba despre profunzimea cu care apa este pompată.

Este important așadar să se țină cont și de tipul de fluid care trebuie transportat sau extras, de vâscozitatea și de temperatura sa, dar și de prezența sau nu a elementelor solide.


Articol publicitar