Cum să ai grijă de părul tău toamna

de | | 3 Minute

Starea părului nostru se schimbă odată cu anotimpurile. Toamna, aerul rece, vântul și umiditatea ridicată afectează negativ starea generală, din care părul începe să se despartă, să se rupă și să se electrifice. Pentru ca părul să arate bine, este important să-l tratăm cu grijă. Astăzi vă vom spune despre cum să îngrijim corect părul toamna, astfel încât să rămână mereu frumos și sănătos.

Îngrijirea părului toamna: reguli principale

 1. Curățare.

  Toamna, scalpul nostru nu produce la fel de mult sebum ca vara, iar aproape toate tipurile de păr devin mai uscate. Prin urmare, sfătuim proprietarilor de păr gras să aleagă un șampon pentru păr normal și celor cu păr normal – pentru uscat. Iar dacă firele au nevoie de reabilitare după vară, utilizați un șampon reparator. Atunci când alegeți un remediu, acordați atenție ingredientelor de îngrijire din compoziție și nu uitați să folosiți un balsam, deoarece acesta va servi ca protecție suplimentară toamna.

 2. Coafarea.

  Spre deosebire de vara fierbinte, toamna este mai dificil să reducem utilizarea uscătorului de păr: uscarea naturală a părului necesită mult timp. Prin urmare, toamna vă sfătuim să vă coafați în mod obișnuit (uscare cu uscătorul, dar la viteză minimă și la o distanță de cel puțin 15 cm de păr). Asigurați-vă că folosiți o emulsie care va hrăni firele și le va proteja de factorii externi agresivi.

 3. Hrănire și regenerare.

  Masca este asistentul principal în această etapă. Toamna, te sfătuim să dai preferință măștilor nutritive și regenerante. De asemenea, ar trebui să utilizați periodic măști pentru strălucirea părului: care vor face buclele moi, mătăsoase, hrănite. Aplicați orice masca într-o stare ușor încălzită (niciodată fierbinte): va deschide cuticula părului, buclele vor absorbi mai bine toate componentele benefice. Pentru a vă menține părul bine hrănit, sigilați-l sub folie alimentară și înfășurați-l într-un prosop. După aceea, buclele vor deveni bine hidratate și mai netede.

De asemenea, vă sfătuim ca tratamente pentru păr să utilizați uleiuri. Acestea au un efect foarte benefic asupra structurii șuvițelor. Pentru a evita uscarea și părul fragil, vă recomandăm să folosiți ulei de ricin, ulei de argan și ulei de nucă de cocos. Aplicați uleiul după spălare pe bucle ușor umede și pieptănați-vă părul cu grijă.

Părul toamna

 1. Pieptănarea.

  Toamna și iarna, periați bine părul înainte de culcare. La pieptănare, foliculii de păr sunt saturati cu energie, un astfel de masaj îmbunătățește circulația sângelui în scalp. Rădăcinile devin puternice – ca urmare, firele nu mai cad și încep să crească mai bine (pierderea este una dintre cele mai frecvente probleme în această perioadă a anului).

 2. Nutriție din interior.

Știm foarte bine că trebuie să hrănim părul atât din exterior, cât și din interior. Organismul are nevoie de vitaminele B, C, A și de acizi omega-3. Toamna luați complexe de vitamine concepute special pentru păr. Acestea conțin ingrediente pe bază de plante, cantități mari de zinc, calciu, care contribuie la întărirea și creșterea buclelor noastre. Includeți nuci, morcovi, leguminoase, pește gras și carne de pasăre în dieta dumneavoastră zilnică. Aceste produse sunt bogate în toate vitaminele de care părul nostru are nevoie.

 1. Protecție împotriva frigului și a vântului.

Frigul provoacă spasmul vaselor de sânge din scalp, astfel încât părul nu primește nutriția necesară. Acest lucru poate duce la subțierea rădăcinilor și la căderea prelungită a firelor (frigul este una dintre principalele cauze ale căderii părului toamna). Pentru a evita acest lucru, asigurați-vă că purtați o pălărie la modă și nu uitați să o scoateți imediat ce intrați într-o cameră caldă, pentru a nu perturba glandele sebacee.

 1. Electrificare statică.

Multe fete urăsc să poarte o pălărie pentru că le electrizează șuvițele. Mai ales dacă pălăria este făcută din lână. În acest caz, produsele antistatice speciale pot fi de ajutor. Există multe spray-uri, geluri, seruri pe site-ul magazinului online Makeup care ameliorează problema dată. Aplicați-le pe șuvițe în timpul coafării, împreună cu un produs de coafare și un agent de protecție termică. Acestea protejează părul în timpul coafării, îl fac moale și ușor de aranjat și facilitează pieptănarea.

Respectați aceste indicații simple și la sfârșitul toamnei părul va străluci de sănătate și frumusețe!


Articol publicitar