Culturepreneurs – inițiativă de educație antreprenorială dedicată creativilor
Persoanele creative generează idei. Ce se întâmplă însă apoi cu acestea? În absența unor instrumente sau cunoștințe care să permită punerea lor în practică, ideile se pierd. Culturepreneurs este un program de educație antreprenorială dedicat profesioniștilor din sectoarele culturale și creative care vine în întâmpinarea acestei probleme.
În acest episod din cadrul Proiect C, Andreea Bercan, manager de proiect în cadrul Centrului Cultural Clujean, vorbește despre Culturepreneurs și despre importanța instrumentelor care permit transpunerea ideilor în practică.
Câteva idei și informații care ne-au atras atenția:
- De ce creativii ar avea nevoie de sprijin pentru a-și dezvolta anumite proiecte? „Creativii tind să viseze, să genereze idei, însă le este greu să își dezvolte latura aceea în care și operaționalizează sau și au cunoștințele necesare pentru a operaționaliza.” – Andreea Bercan
- Imaginea creativului care nu doar generează idei, ci trebuie să găsească resursele necesare pentru implementarea lor, să învețe câte puțin din fiecare etapă sau proces » „Creativul devine antreprenorul.”
- Culturepreneurs a început în 2018, cu obiectivul de a le oferi creativilor educația antreprenorială și instrumentele necesare pentru a-și pune în practică ideile, visele, proiectele. Programul le-a oferit creativilor acces la workshop-uri de management și strategie, marketing și comunicare, finanțe și legalitate etc, precum și ședințe de mentorat.
- Creativul mai rămâne creativ, mai are timp să își dezvolte creativitatea dacă alocă timp pentru a învăța legislație, business, marketing etc?
–
„Proiect C – despre oameni, creativitate și oraș” este o inițiativă cu rol educativ a Serviciului Public pentru Administrarea Obiectivelor Culturale Cluj-Napoca, Direcția Casa Municipală de Cultură, care își propune nu doar să explice ce înseamnă creativitatea și alte concepte asociate, ci și să ofere perspective asupra formelor pe care aceasta le îmbracă în variate domenii – precum arhitectura, artele spectacolului, arte vizuale, IT, cercetare, design sau advertising.
Luând forma unor discuții în format video cu invitați din sectoarele culturale și creative, episoadele din cadrul Proiect C le veți putea găsi, publicate pe rând, în categoria specială pe care Cluj.com o dedică proiectului » cluj.com/categorii/cluj-proiecte/proiect-c.