Cufarul fermecatelor gradini de la tara

de | | 2 Minute

Cufarul fermecatelor gradini de la tara

Cufarul fermecat nu exista doar in povesti, el poate fi comandat acum online. Rosiile, castravetii, vinetele, merele, perele crescute de tarani in gradinile proprii se pot gasi toate laolalata in Cutia Taranului si pot ajunge direct pe mesele orasenilor fara intermediari. Un concept nou, pus in practica de o familie din Mociu, județul Cluj, da posibilitatea orasenilor sa se conecteze cu o familie locala de tarani care sa-i aprovizioneze cu produse proaspete in fiecare saptamana.

Proiectul Cutia Taranului isi propune sa reinvie o relatie traditionala si de incredere intre taranii care cultiva si prepara mancare si cei ce traiesc in oras si doresc sa se hraneasca sanatos.

varza gradina 1

Alimentele traditionale se pot comanda online pe www.cutiataranului.ro de către locuitorii din Cluj-Napoca sau București. Cei interesati de produsele tradidionale trebuie sa caute cutiile disponibile in zona lor si sa aleaga una care li se potriveste cel mai bine. Apoi, pasul urmator este sa completeze un formular cu adresa unde trebuie dusa cutia si cand. Familia de agricultori a carei cutie a fost aleasa vor contacta persoana care a facut comanda respectiva. Astfel, se leaga o relatie personala intre colaboratori si, cel mai important, produsele proaspete ajung direct la oraseni.

Continutul cutiei se poate schimba in functie de recoltele de sezon, fiind un rezultat direct a ceea ce pamantul ofera si a felului in care pamantul este lucrat de tarani.

legume 1

Cutia Taranului este o initiativa tot mai apreciata de orasenii care apeleaza la produsele traditionale locale. „Suntem abonati de aproape un an, tot de atunci mancam super bun si sanatos si ne simtim extraordinar de bine. Ma bucur mult ca am descoperit „Cutia Taranului”, sper ca tot mai multi oameni sa se intereseze de unde provine mancarea lor si sa constientizeze cat de important este sa manance hrana adevarata. Sper sa apara tot mai multi oameni dornici sa creasca fructe si legume cu adevarat hranitoare”, spune un client mai vechi al Cutiei Taranului.

„Mai putine drumuri la supermarket, legume mai proaspete si ajutam si taranii nostrii”, afirma multumit un clujean despre binevenita initiativa.

redactor Cluj.com

Tia Sîrca