Cu redacția la drum, prin locuri faine – Complex Darina, Sâncraiul de Mureș

de | | 5 Minute

Cu redacția la drum, prin locuri faine – Complex Darina, Sâncraiul de Mureș

Poftiți în oaza de relaxare!

Lumea s-a schimbat, dinamismul care o caracterizează impune omului modern noi condiții de adaptare. Trebuie să pășești pe tărâmurile despre care vorbești, să guști din mâncarea pe care o vezi fotografiată, să auzi natura cum se exteriorizează și vântul cum aduce vremuri noi. Amintiri activate de mirosuri demult uitate, nuanțe de soare nemaivăzute, nuferi într-o oază plutitoare și lacul lebedelor care se mișcă mai grațios decât oricare alte ființe.

După freamătul intens al orașului, surprins a fi gazda perfectă pentru multe evenimente și festivaluri reușite, aveam nevoie de liniște în gânduri și suflet. Și unde să fugi de betoanele de care ai prins totuși drag din momentul în care Clujul ți-a devenit casă? Curiozitatea omului l-a purtat pe meleaguri străine, de unde a asimilat cunoștințe noi și s-a întors cu un bagaj emoțional mai valoros, din fiecare călătorie făcută.

Am ales să ne consumăm cea mai prețioasă resursă – timpul, la Complexul Darina din Sâncraiul de Mureș. După un drum de aproximativ 2 ore cu mașina, karaoke în mașină și planuri de cucerire a complexului turistic, am ajuns la destinație. Pe o căldură care aproape mi-a leșinat toate simțurile, pășesc în paradisul creat de natură și mâna omului iscusit.

Facem cunoștință cu gazdele și ne dăm seama repede că nu sunt oameni “ încordați”. Schițăm împreună o hartă a complexului și ascultăm fascinați povestea locului, care se întinde pe o suprafață imensă. Parcă ne aflăm pe o insulă, însă deloc pustie. În jurul lacului s-a creat un adevărat ecosistem, în care relația dintre om și natură funcționează la parametrii cei mai optimi.
Mi-e greu să sintetizez câte lucruri frumoase am văzut și de câte facilități ne-am bucurat aici, ca turiști. O să încerc însă să redau un conglomerat de cuvinte, care să dea viață emoțiilor pe care le-am simțit în scurta perioadă cât am fost cazați la Complexul Darina.

Restaurantul Peștișorul de Aur

Începem cu mâncarea, partea mea preferată din orice aventură. Restaurantul “plutitor” mi-a oferit o poftă de mâncare incredibilă. Cu toate că afară era foarte cald, briza lacului și a jeturilor de apă care formau un dans elegant în apă, au răcorit aerul încins. Umezeala din aer mi-a oferit senzația de vacanță la mare. Pentru că suntem o redacție creativă și curioasă de fire, ne-am comandat feluri de mâncare diferite, pentru a gusta din toate bunătățile de aici. “Porții mari si delicioase, cum ne place!”, exclam eu, făcându-i ochi dulci porției imense de paste din fața mea.
Meniul diversificat are preparate pentru toate gusturile. Găsești și combinații exotice sau meniuri pentru copii, ale căror denumiri mi-au smuls zâmbete: meniul spiridușului, meniul zânelor și a zmeilor,plus alte denumiri de voinici și curajoși din poveștiile cu care am crescut.

Peștele e vedeta restaurantului iar partea interesantă e că poți să îți prinzi singur prada. Pontoanele de pe lac, sunt construite pentru cei care își doresc fir întins și un pește delicios în farfurie. Nu a fost greu nici să „pescuim” un vin bun și un desert care a obținut multe elogii.

Lacul

Cea mai vie amintire, rămâne cea a lebedelor grațioase de pe lac. Știm cu toții că lebedele sunt obișnuite cu atenția, așa că nu e nevoie de prea multe invitații pentru a le atrage la o ședință foto. Iar când îți apar în cadru și lebede negre, maiestuoase, cu pene ondulate și bufante, ce seamănă cu o rochie de gală exclusivistă, știi că ai surprins cadrele perfecte. Bonus – zeci de rațe sălbatice și boboci pufoși.

Lacul comunică cu restaurantul și tot restul complexului, formând o oază de relaxare pentru întreaga familie.

Hotel Laguna

Nici nu am realizat când a apus soarele iar noi încă nu ne făcusem check-in-ul în camere. Am colindat tot complexul, am filmat și fotografiat tot ceea ce ne-am dorit să vadă și cei care încă nu au reușit să ajungă aici. Temperatura perfectă din cameră și mirosul de curățenie au lăsat o primă impresie plăcută. Și pentru că în altă viață probabil am fost detectiv, m-am apucat la miezul nopții să analizez toate detaliile camerei de hotel.

Bineînțeles că a trecut de toate testele, dar cel mai important pentru mine a fost testul somnului. Am dormit bine în patul în care aveam loc să și înot.Am încercat să învăț să înot însă în piscina hotelului însă somnul era să mă fure, atât de plăcută era temperatura apei.
Bifez patul mare, curățenia, șifonier, uscător de păr, prosoape la discreție, plasmă, aer condiționat, balcon, parcare încăpătoare, SPA, sală de sport, conexiune bună la internet, seif, telefon și multe produse pentru îngrijire personală. Bonus – personal amabil și prefesionist.

Grădina de vară

O întreagă zonă de relaxare, potrivită pentru toată familia, se întinde pe terenul grădinii de vară. Decorată frumos, cu copaci în formă de înghețată, flori multicolore, fântâni în stil japonez, foișoare cât vezi cu ochii, copaci cu coroane bogate și un spațiu de joacă special destinat copiilor. În mijlocul grădinii există o vatră în care se coace o pizza delicioasă iar turiștii se pot relaxa în foișoare și grădina împodobită cu petale de trandafiri. Am văzut mulți tineri care veneau să suprindă aici cele mai frumoase perioade din viață, făcându-și pozele pentru albume de liceu/facultate sau nuntă.
Grădina este îngrijită cu atenție de către 8 oameni care nu lasă nici măcar o plantă neglijată. Oriunde privești, cineva muncește de zor în complex și totul decurge lin, ca o mașinărie perfect funcțională.

Mini Zoo

Aici, toate animalele sunt prietenii oamenilor. Tratate cu respect și îngrijite corespunzător, animalele de aici animă complexul și mai mult,fiind o atracție importantă mai ales pentru copii. Găsești de la iepurași și căprioare, până la struți sau lame. Animalele sunt prietenoase și obișnuite cu atenția turiștilor, așa că nu ezitați să treceți și pe la mini grădina zoologică din complexul turistic!

Gustul de după

Am rămas cu o impresie plăcută din mini vacanța la Darina: locuri faine, oameni și mai faini, prețuri accesibile, servicii impecabile și o gama largă de activități care reușesc să te relaxeze dar și să-ți alunge plictiseala. Să ne revedem cu bine, Darina!

Loredana Giță, redactor Cluj.com
? Complex Darina