Cu copilul la Peninsula

de | | 2 Minute

Cu copilul la Peninsula! Parintii care dosesc sa-si duca copiii la Festivalului Peninsula, pe Valea Garbaului din Cluj-Napoca, in perioada 18-21 iulie, pot sa se bucure in voie de eveniment. Partenerii evenimentului, Playful Learning si Asociaţia “Eletfa” vor crea Paradisul Copiilor, unde, cei mici vor avea parte de jocuri si activitati, intr-un spatiu special amenajat pentru ei.
Activitatile pentru copii vor incepe in fiecare zi, de la ora 12.00 si se vor incheia seara, la ora 20.00. In cortul “Paradisul copiilor” se vor desfasura ateliere de impletit bratari, desenat si colorat, tehnica origami, precum si o serie de jocuri sportive. Educatorii si voluntarii Asociatiei “Eletfa” – printre care si vorbitori de limba maghiara – ii vor invata pe copii sa confecţioneze flori si fundite din material textile, coronite, blazoane si sabii din carton sau papusi din textile. In fiecare zi, Asociatia “Eletfa” va organiza jocuri sportive pentru cei mici si va pune la dispozitie mini-puzzle, lego si alte jocuri.
Playful Learning aduce un program variat pentru copii la Peninsula: roata sentimentelor (joc de mima), crearea de jucarii 3D din carton, dar si din materiale reciclate. Va fi organizat si un concurs de dictie, iar cei mici isi vor putea creea blazonul familiei. Imaginatia copiilor va fi pusa la incercare si in cadrul atelierelor de facepainting.
Va reamintim ca, potrivit Regulamentului Festivalului Peninsula copiii sub 14 ani pot sa intre pe teritoriul festivalului numai insotiti de parinti. De asemenea, copiii sub 12 ani au acces gratuit la festival. La cererea organizatorilor, insotitorul are obligatia sa prezinte documente care atesta varsta copilului.

Playful Learning este un centru integrat de servicii pentru individ, familie si copil intemeiat pe programe educationale ce au la baza cele mai de succes practici pedagogice si psihologice la momentul actual, precum invatarea prin joc sau disciplina pozitiva. Membrii echipei au o experienta medie de 6 ani in psihoterapie, elaborarea si implementarea programelor educationale pentru copii si adulti. Asociatia ofera, in centrul din Cluj-Napoca, o librarie bogata, programe educationale pentru copii, tineri, adulti si parinti si organizeaza cursuri, ateliere si petreceri pentru copii.

Asociatia “Eletfa” a fost infiintata cu scopul de a oferi sprijin cultural, moral si material familiilor in diferite etape ale existentei sale. Membrii echipei, educatori si psihologi specializati in educatia copilului, alaturi de voluntari, depun eforturi comune pentru activitati de tip ajutor umanitar, combaterea discriminarii, integrarea persoanelor vulnerabile pe piata fortei de munca. Printre activitatile organizate pana acum de ONG se numara “ Clubul mamicilor”, “Clubul famiilor monoparentale” “Clubul gemenilor”, organizarea unor evenimente, cum este Ziua internationala a copilului si festivaluri anuale pentru intreaga familie.