Cu cine facem drumeții montane în siguranță? | 4 cluburi din Cluj

de | | 3 Minute

Cu cine facem drumeții montane în siguranță? | 4 cluburi din Cluj

A sosit momentul să te invităm din nou la noi explorări și să-ți oferim opțiuni de petrecere a timpului liber. Eu sunt genul de explorator căruia îi place ca atunci când își pune rucsacul în spate și pornește la drum să știe că-l așteaptă nu doar o destinație inedită, ci și o companie pe cinste. Și mai presus, pentru mine siguranța este mereu cea mai importantă. 

Din acest punct de vedere, la Cluj avem parte de câțiva experți în drumeții montane care ne propun periodic excursii sigure și distractive. Nu țin cont de anotimp, așa că și iarna, când nămeții pot să-ți ajungă la brâu, cât și vara, când razele soarelui te ghidează pe traseu, ei sunt mereu gata de pornit la drum. 

Dacă sunteți cunoscători de munți și vreți să plecați în expediție de unii singuri, avem mai multe recomandări de locuri sau de trasee din apropierea Clujului unde puteți să mergeți, însă dacă vă surâde ideea de socializare și de aventură alături de oameni faini, noi îți oferim 4 opțiuni de cluburi din care poți alege atunci când vrei să pleci în drumeție pe lângă Cluj. 

Aventură în natură cu Terramont

Ți-am spus că-ți recomandăm profesioniști alături de care să te simți în siguranță pe munte, așa că din lista noastră nu are cum să nu facă parte și Terramont. Au peste 10 ani de experiență în cutreierat potecile României și muulte opțiuni de ture montane. Pentru toate vârstele și toate condițiile fizice.

Iar pe lângă cutreierat munți, dacă ești deschis, alături de echipa Terramont poți să ai și #altfel de experiențe. Te inițiază în călărie, în canyoning, via ferrata sau escaladă, mountainbike, caiac, rafting și sailing. Lista e lungă, știm, așa că e timpul să-i urmărești și să vezi care sunt evenimentele viitoare pe care le organizează. Rezervă-ți locul din timp și arată-ne și nouă cum te-ai distrat.

cu cine mergem in siguranta in drumetie la cluj terramont

Descoperă frumusețea munților alături de Active Weekends Cluj

Descoperi munții și înveți tehnici de hiking, cum să folosești busola și harta, dar și ce trebuie să ai cu tine atunci când pleci în drumeție alături de cei de la Active Weekend Cluj. Ai opțiuni de trasee pentru toate colțurile Clujului în care vrei să ajungi, acolo unde natura e neatinsă de om și unde noi suntem doar vizitatori din când în când. Evenimentele lor se găsesc aici și tot pe site poți să-ți rezervi și locul în drumeție. 

cu cine mergem in drumetie in siguranta la cluj active weekends

Mergeți la munte, nu în excursii, cu Clubul Montan Apuseni

Pe munte fii sigur că ești în siguranță și cu cei de la Clubul Montan Apuseni. Echipa lor este formată din ghizi montani și de turism care au umblat pe potecile Clujului, ale României și ale lumii timp de ani de zile, așa că sunt pregătiți să-ți împărtășească din experiența lor în escapadele deosebite pe care le organizează. Vezi aici care sunt evenimentele viitoare ale clubului. 

Cu cine mergem în siguranță în drumeție la Cluj clubul montan apuseni

Bucură-te de munte alături de Clubul Alpin Român – Filiala Cluj

De siguranța și de voia bună pe munte se ocupă și cei de la Clubul Alpin Român – Filiala Cluj și îți oferă experiențe bune de povestit prietenilor când te întorci acasă. Pe poteci umblă ba pe joc, ba cu bicicleta sau cu schiurile iarna, iar când iau o pauză de la cutreierat te invită la escaladă sau la alpinism. Evenimentele pe care le organizează sunt diverse și accesibile pentru toată lumea, indiferent de experiență. Găsești aici tot ce trebuie să știi despre ei.

Cu cine mergem în siguranță în drumeție la Cluj clubul alpin roman

În final, așa cum spun cei de la Terramont, muntele nu pleacă nicăieri, așa că atunci când te pornești în expediție ia în calcul toate metodele de siguranță și dă startul distracției abia apoi. Așteptăm cu drag impresiile voastre de călătorie pe Facebook sau pe Instagram și vă invităm să ne spuneți care e următorul munte pe care vreți să-l cuceriți 😊. 

Surse foto: Terramont, Active Weekends Cluj, Clubul Montan Apuseni, Clubul Alpin Roman Filiala Cluj