Se deschide sezonul de plimbări cu barca pe lac la Cluj

de | | 2 Minute

Încep plimbările pe lac: s-a deschis sezonul de canotaj la Cluj

Primăvara aduce la Cluj, pe lângă copaci în floare și triluri de păsări, multă relaxare și… plimbări cu barca pe lac. Clujenii au, începând de sâmbătă, 13 aprilie 2019, un motiv în plus să iasă din casă, să ia la pas aleile din Parcul Central sau Iulius Parc. Primăria Cluj-Napoca, alături de RADP Cluj-Napoca, anunță deschiderea sezonului de canotaj pe cele două lacuri: Chios, respectiv Gheorgheni.

Lacurile au fost dotate cu un număr de 46 de ambarcațiuni, după cum urmează:

  • Lacul Gheorgheni » 3 dragoni, 3 flamingo, 3 lebede și 9 mașinuțe
  • Lacul Chios » 6 dragoni, 9 flamingo, 2 lebede și 11 mașinuțe

Toate ambarcațiunile au veste de salvare, iar pentru intervenții în caz de urgență, lacul Gheorgheni dispune și de o șalupă pneumatică.

Program și tarife

  • Program zilnic » 11:00 – 19:00
  • Tarife: 12 lei / adult, 6 lei / copil 4-14 ani & gratuit pentru copiii sub 4 ani (obligatoriu însoțiți de un adult).
  • Tarifele sunt valabile pentru o plimbare de 30 de minute cu ambarcațiunea.

Lucrări de consolidare și întreținere pe Lacul Chios

Dacă pe parcursul anului 2018, a fost înlocuită conducta ce asigură circuitul de ieșire a apei din lacul Chios, asigurându-se astfel oxigenarea apei din lac, în primăvara acestui an, au fost realizate lucrări de consolidare a malurilor lacului Chios. Conducta de alimentare a aducțiunii de apă din Canalul Morii a fost și ea înlocuită, iar RADP Cluj-Napoca a realizat o serie de lucrări de întreținere și de amenajare a insulei de pe Lacul Chios. Scopul acestor din urmă amenajări a fost acela de a asigura un habitat cât mai prietenos și adecvat pentru simpaticele rațe și grațioasele lebede care sunt găzduite an de an de această insulă.

cu barca pe lac Cluj (2)

Foto: Primăria Cluj-Napoca
Informații via Biroul Mass-media al Primăriei Cluj-Napoca