Crosul copiilor | „Stil de viață sănătos pentru o copilărie sănătoasă”

de | | 2 Minute

Crosul copiilor, primul eveniment sportiv din cadrul proiectului „Stil de viață sănătos pentru o copilărie sănătoasă”

Copiii din Cluj-Napoca sunt invitați pe data de 1 Iunie la Crosul Copiilor, cel mai important eveniment din cadrul proiectului „Stil de viață sănătos pentru o copilărie sănătoasă”. Crosul va avea loc în Parcul Central, începând cu ora 10:00, pentru o doză matinală de sănătate și mișcare.

Foto: evenimente-constanta.ro

Chiar dacă acum fac primii pași spre practicarea unui sport sau sunt deja obișnuiți cu efortul fizic, copii se pot bucura de o competiție sportivă plină de zâmbete.

Concursul se va desfășura pe aleile din parc, pe un traseu stabilit anterior, iar la final, toți participanții vor fi așteptați cu cadouri și multe surprize.

crosul copiilor

Foto: europafm.ro

Doza matinală de sănătate și mișcare

Primii 6 copii ajunși la linia de finish, vor fi premiați pe o scenă mare, pregătită pentru performanțele lor, în fața tuturor celor prezenți la eveniment.

Alături de noi la Crosul Copiilor îi vom avea pe prietenii noștri de la Teatrul de Păpuși PUCK, care vor asigura buna dispoziție în cadrul concursului. Aceștia vă invită să rămâneți alături de ei la festivalul Hai Hui Printre Povești, după terminarea crosului.

Pentru detalii privind participarea la Crosul Copiilor, urmăriți pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/639063216567268/

crosul copiilor

Proiect finanțat de American Academy of Pediatrics

Proiectul „Stil de viață sănătos pentru o copilărie sănătoasă – un copil sănătos este un copil fericit!” a fost demarat acum câteva luni, fiind elaborat și implementat de Societatea Română de Pediatrie Socială.

Proiectul beneficiază de finanțare printr-un grant câștigat în cadrul programului NCD Child Advocacy in Action al Academiei Americane de Pediatrie/NCD Child.

Scopul proiectului este promovarea unui stil de viață sănătos pentru copiii din școlile din municipiul Cluj-Napoca, inițial grupul țintă principal fiind elevii claselor a VI-a din trei școli.

Activități inedite pentru copii

Principalele activități ale proiectului sunt cursuri de nutriție susținute de medici pediatri în Școala Gimnazială Radu Stanca Cluj-Napoca, Școala Gimnazială Ion Agârbiceanu Cluj-Napoca și Liceul Teoretic Brassai Samuel, un atelier de gătit sănătos, concursul online de rețete sănătoase, precum și quizz-uri online.