Creative Monkeyz – sau cum sa iti tii mintea treaza prin umor

de | | 3 Minute

Creative Monkeyz – sau cum sa iti tii mintea treaza prin umor.

Ne e greu sa recunoastem, insa in societatea noastra, creativitatea e timida si inhibata. Oricum, se considera ca nimic nu e in totalitate original, dar oamenii au o teama partial justificata (partial nu) de a incerca ceva nou, de a cauta idei noi (si traznite) si de a le pune in aplicare. E dificil sa fii tu primul care testezi terenul. Poate educatia de acasa, poate un sistem de invatamant inca rigid ne fac sa ne incatusam imaginatia, in loc sa o lasam sa zburde libera.

Tocmai datorita acestui context neprielnic, sa-i zicem, cei de la Creative Monkeyz au fost, inca de la momentul aparitiei lor, ca o gura de aer proaspat.

Simpaticii RObotzi, Mo si Foca, au cunoscut un succes culminant inca de la primele lor aparitii. Au devenit virali. E clar ca genul acesta de umor nu e pentru toata lumea, multi poate nu agreeaza limbajul colorat al roboteilor de exemplu, insa mesajul a fost transmis cat se poate de clar: limba romana este o sursa inepuizabila de expresii geniale, amuzante sau pur si simplu inovative prin constructia lor, prin alaturarea neasteptata a cuvintelor – fie ca sunt regionalisme, arhaisme sau neologisme. Expresiile, frazele si chiar cuvintele nou-create de catre Creative Monkeyz sunt o dovada a faptului ca si limba romana poate fi “cool”, caci s-au raspandit si au patruns in vocabularul multora dintre fanii productiei. Pe langa noutatea limbajului si senzatia usor amuzata de redescoperire a propriei tale limbi, Creative Monkeyz au demonstrat ca se pot face si la noi in tara lucruri noi, de calitate, originale, fara a fi nevoiti sa preluam si sa dam copy-paste la conceptele deja foarte uzate in tari straine.

Dincolo de RObotzii care au atras atentia (iremediabil) asupra lor, Creative Monkeyz le ofera celor care ii viziteaza un website dedicat artei traditionale dar si digitale si, mai mult de atat, si-au imbratisat la modul serios misiunea de a contribui la formarea si instruirea curiosilor si pasionatilor in domeniu. Cum? Prin crearea unor tutoriale in limba romana pentru programe precum Photoshop sau After Effects, prin oferirea de variate elemente grafice gratuite sau prin galeriile artistice mereu inspirationale si motivationale propuse.

Ajuns la ora actuala cel mai popular brand de divertisment in randul tinerilor, Creative Monkeyz si-a pus la punct mai multe show-uri a caror popularitate este in continua crestere, dovedind faptul ca imaginatia si creativitatea, in stare naturala de libertate, pot produce nu doar o idee buna, ci numeroase. Sau fara numar, cum ar zice cineva.

Avem asadar MiEZ – Recomand, ajuns la o rotunda 30 editie, sau 3lar, pentru pasionatii de film, cu deja peste 90 de editii – productii in care ii puteti si vedea pe cei din spatele acestui brand. Ultimele gaselnite ale maimutelor creative sunt reprezentate de Piramida, Rendam si Iobag Games, in cea din urma indragitul personaj Iobag facandu-si de cap prin lumi virtuale.

creative monkeyz

Si pentru ca ar fi pacat ca totul sa se rezume in virtual si vizual de la distanta, Creative Monkeyz prezinta, incepand cu decembrie 2013, seria de evenimente “Nimeni nu doarme”, petreceri sau bairamuri pentru intelectualii si iobagii din toata tara!

p.s Ca sa stiti dupa cine sa va uitati la bairamuri: