De la Cluj până la Constanța – peste 620 km de alergare pentru copiii bolnavi de cancer | MagicEDU

de | | 3 Minute

Vlad Pop aleargă 620 km, la 6633 Arctic Ultra Virtual Race 2021, de la Cluj-Napoca până la Constanța!

Din cauza pandemiei, ediția 6633 Arctic Ultra 2021 a fost amânată, dar asta nu îl poate opri pe Vlad să alerge. Startul competiției virtuale va avea loc pe 1 Martie 2021, când  Vlad Pop va porni în ultra-maratonul Cluj – Constanța, via Sighișoara, Brașov, MagicHome București.

Ca întotdeauna, combustibil îi va fi gândul la copiii bolnavi de cancer, de la Asociația Magic – mai exact, acum își dorește ca alergarea lui strângă cât mai muți bani pentru bursele educaționale MagicEDU, din 2021.

MagicEDU, proiectul prin care 100 de copii cu afecțiuni grave ar putea primi lunar burse educaționale

În ianuarie 2020, Asociația Magic a demarat proiectul MagicEDU, prin care 100 de copii cu afecțiuni grave, din familii care întâmpină mari dificultăți financiare, primesc lunar burse în valoare de 500 de lei.

Unul dintre ei este Andrei, diagnosticat în copilărie – a fost în MagiCAMP, în primul an de tabără, în 2014. Astăzi, Andrei are 19 ani, este proaspăt student la Brașov și e beneficiar MagicEDU de la începutul proiectului. În pandemie, ambii părinți i-au rămas șomeri.

„Având în vedere că părinții mei sunt în șomaj, nu ne-a fost ușor, dar am încercat și am reușit să salvez cât mai mult din bursa Magic, pentru momentul în care voi începe facultatea”. 

În câțiva ani, Andrei va fi profesor de franceză sau traducător. Iar asta se va fi datorat (și) fiecăruia dintre cei care au donat pentru MagicEDU.

MagicEDU
Fotografie realizată de Adi Bulboacă în cadrul documentarului EverRestless de Sorin Florea

Cursele de sute de kilometri la care Vlad Pop participă înseamnă sprijin pentru copiii bolnavi și familiile lor

„Am ajuns la concluzia că doar rămânând în România putem schimba lucrurile. Noi, tinerii, avem o voce, putem să fim de folos și să fim o inspirație. Frica este unul dintre cele mai mari obstacole pe care trebuie să le depășim, dacă dorim să ne atingem obiectivele. Teama de ceea ce poate să se întâmple sau să nu se întâmple, teama de eșec sau chiar teama de ceea ce vor crede alții dacă lucrurile nu funcționează așa cum ne așteptăm. Crede în tine și în visele tale. Continuă să stai în adevăr, chiar dacă te sperie. Iubirea învinge frica”. – Vlad Pop

Iubirea lui Vlad a învins frica. Pentru că Vlad doar aleargă, nu fuge. Efortul lui Vlad nu și-ar fi îndeplinit însă scopul fără sprijinul comunității și al sponsorilor – comunitatea a fost cea care a dat sens fiecărui pas pe care Vlad l-a făcut la Cercul Polar, ajutând mulți copii să nu abandoneze școala și să-și urmeze visurile.

Investind în copii, în sănătatea și în educația lor, investim în generația care va schimba România

„Ce ziceți, este suficientă iubire în țara asta și în oamenii ei, cât să ne inspirăm unii pe alții, să ne învingem frica, să rămânem, să visăm, să credem și să ajutăm la schimbare? Cu tot greul pandemiei, (și) anul acesta ne-ați răspuns din tot sufletul „Da!”. Un „mulțumesc” este parcă neîncăpător pentru a cuprinde toată recunoștința pentru implicarea voastră și toată speranța pe care o generați. Avem nevoie de ajutorul vostru și în 2021.” – voluntarii MAGIC

Companiile pot dona o parte din suma de 600.000 lei necesară pentru MagicEDU, prin redirecționarea celor 20% din impozitul pe profit, iar toți ceilalți pot ajuta donând 2 euro, prin SMS 8844, mesaj BURSA, sau pe platforma Galantom.

Pentru că magia e în fapte.  
Vă mulțumim pentru tot. ❤


Comunicat de presă
Asociația MAGIC

MagicEDU 2021