Controlul anual îți poate salva viața

de | | 2 Minute

Controlul anual îți poate salva viața

Medicina este împărțită în diverse ramuri, iar printre cele mai importante specialități clinice se află și secțiile de dermatologie și alergologie.

Fii atent la semnele pe care ți le oferă pielea ta

Dermatologia este ramura medicinei care se ocupă cu studiul pielii și al bolilor acesteia. Deși este cunoscută existența a peste 3000 de afecțiuni dermatologice, printre cele mai întâlnite patologii ale acestui organ se numără: acneea, bolile cu transmitere sexuală, cancerul de piele, dar și afecțiunile inflamatorii. Acestea pot apărea din primele luni de viață (dermatita atopică), dar și la vârste înaintate.

Având în vedere că pielea este cel mai mare organ din corpul uman și că este adesea expusă la factori din mediul extern, poate declanșa un număr considerabil de afecțiuni. Din acest motiv, trebuie să fim în permanență atenți de fiecare dată când observăm ceva neobișnuit.

Mai mult decât atât, este important să consultăm medicul specialist pentru analizele de rutină (analiza dermatoscopică a alunițelor), cel puțin o dată pe an. În acest mod, prevenim eventualele complicații ale unei afecțiuni asimptomatice și astfel putem grăbi procesul de vindecare.

Cum depistăm alergiile și tratamentul acestora

Alergologia este o parte a medicinei care se ocupă de manifestările patologice care apar atunci când organismul intră în contact cu anumite substanțe sensibilizante. Cele mai frecvențe substanțe alergene sunt: polenul, praful, mucegaiul, veninul de la anumite insecte, dar și diferite alimente (alune, lactate, căpșuni) sau medicamente.

În cazul în care încă nu ați sesizat dacă prezentați una sau mai multe alergii, este recomandat să faceți un test cutanat sau un test serologic. Testul serologic este indicat persoanelor care nu urmează deja un tratament antihistaminic sau care nu au afecțiuni severe ale pielii.

Pentru tratarea alergiilor, adesea este folosită tehnica imunoterapiei alergen specifică. Aceasta acționează în mod eficient, reușind să modifice parcursul normal al bolii. Cu toate acestea, trebuie știut faptul că nu poate fi utilizată la persoanele cu vârstă mai mică de 5 ani și nici pentru cei ce suferă de boli autoimune, cancer sau astm bronșic.

În vederea diagnosticării și tratării eventualelor afecțiuni referitoare la cele două specializări, te invităm să iei legătura cu personalul Centrului Medical Promedis! Cu siguranță, vei beneficia de servicii de cea mai înaltă calitate, precum și de o echipa dedicată și profesionistă.


Articol publicitar redactat de: SEO365.ro