Continuă procesul de incubare în programul Impact Startup Factory

de | | 2 Minute

Ideile sustenabile de impact din Cluj continuă procesul de incubare în programul Impact Startup Factory

Programul național Impact Startup Factory a debutat la Cluj-Napoca cu un bootcamp intensiv de dezvoltare a ideilor de afaceri. După trei zile de prezentări, mentorat și jurizare, 7 echipe de tineri antreprenori s-au calificat în etapa următoare a programului: Trike Mobil, Colour, Hempniture, Apa Vie, All Nations Cafe, Green School și Transilvania Archery.

Variate, inovative, de impact, cam așa ar putea fi descrise în câteva cuvinte cele 7 idei de afaceri. Trike Mobil îți propune să creeze un vehicol inedit, o tricicletă acoperită, care să ofere mai multă mobilitate celor care doresc să lase mașina acasă, Hempniture inovează conceptul de mobilă folosind cânepa, Apa Vie propune un studio de yoga, Colours va fi o platformă ecommerce cu cărți de colorat pentru adulți pentru a susține educația în Africa, Green School este o o școală alternativă inspirată din alte tări eco-friendly, All Nations Cafe prezintă ideea de de cafenele în zonele sigure de la granițele dintre palestinieni și israelieni, iar Transilvania Archery cursuri și workshopuri de tir cu arcul pentru familii.

Aceste proiecte au la dispoziție o lună în care să testeze produsul și deschiderea utilizatorilor la ideile propuse, până în data de 29 iulie când, în fața aceluiași juriu de la bootcamp vor avea ocazia să prezinte rezultatele cercetării. Tot în această zi vor afla și dacă au fost selectați să meargă mai departe în proces, într-o vizită la Zurich, împreună cu alte două echipe și coordonatorii proiectului din România. Acolo se vor întâlni cu fondatori ai altor start-upuri și invesitiori pentru a primi feedback sau alte idei care vor putea îmbunătăți experiența utilizatorilor.

Despre Impact Startup Factory

Impact Startup Factory este un program realizat în cadrul proiectului Social Impact Incubator, fiind co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă în valoare de 73,116.72 CHF. Bugetul total al programului este estimat la suma de 81.295,00 CHF, dintre care 8.178,28 CHF reprezintă contribuția proprie a organizatorilor Impact Hub și Impact Hub Zürich.

Despre Impact Hub

Impact Hub susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012 și în Cluj- Napoca din 2016, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 70 de orașe de pe 5 continente.