10 sfaturi pentru a consuma mai puțină energie electrică

de | | 2 Minute

Chiar dacă factura la energie electrică nu este încă una foarte mare și te gândești că poți face față cheltuielilor legate de consum, este bine să începi să te gândești la modul în care poți economisi.

Există o mulțime de motive pentru asta:

  • consumând mai puțin poți contribui la protecția mediului înconjurător;
  • un consum mai mic înseamnă cheltuieli mai mici în prezent;
  • un consum mai mic poate să fie vital pe viitor, atunci când prețul energiei va crește, cel mai probabil, extrem de mult;

Ce poți face pentru a consuma mai puțină energie electrică?

  1. Cumpără becuri economice. Becurile economice consumă de până la 10 ori mai puțin decât becurile cu incandescență. Pe lângă asta, acestea sunt mult mai rezistente în timp și au un preț destul de atractiv.
  2. Cumpără electrocasnice economice. Este adevărat că este o investiție mare să îți cumperi un nou frigider, o nouă mașină de spălat și un nou aragaz, însă poți face investițiile în timp. Aparatura modernă este mult mai economică și poate genera cheltuieli mult mai mici.
  3. Izolează-ți mai bine locuința. Dacă te încălzești cu energie electrica, izolarea termică a locuinței este obligatorie. Poți economisi până la 50% pe facturile la încălzire.
  4. Nu lăsa electronicele sau electrocasnicele în priză. Știai că atunci când sunt lăsate în priză, chiar și atunci când sunt oprite, electronicele consumă? Computerul sau televizorul care stau în priza generează un consum inutil de energie.
  5. Folosește un termostat. Dacă te încălzești cu energie electrică, un termostat este extrem de util, deoarece te ajuta să păstrezi confort termic în fiecare încăpere și generează exact consumul de care are nevoie.
  6. Găsește surse alternative pentru producția de energie electrică. Există o mulțime de opțiuni. Dacă ai posibilitatea, încearcă să îți instalezi panouri solare sau să găsești un furnizor care îți poate oferi energie verde;
  7. Ține becul aprins doar în încăperea în care te afli. O bună parte din consumul de energie este generat de becurile aprinse în locuri în care nu este nevoie de ele. E plăcut să ai lumină în toată casa, însă este și mai plăcut să ai o factură mică la energie.
  8. Încearcă să consumi mai puțină apă. Chiar și consumul de apă poate duce la economii de energie. Fă duș în loc de baie, dă presiunea mai mică și încearcă să fii mult mai responsabil cu consumul.
  9. Încearcă să consumi mai multe alimente neprocesate. Este mult mai sănătos și economic.
  10. Găsește cel mai bun furnizor de energie. Furnizorii de energie au prețuri diferite și surse diferite din care îți oferă energia. Încearcă să găsești acel furnizor care are cele mai bine optimizate prețuri și te poate ajuta să faci economii pe termen lung.

Articol publicitar