Construcția unui coș de fum din cărămidă sau optarea pentru un sistem de coș de fum?

de | | 2 Minute

Zidirea unui coș de fum este o sarcină destul de obositoare și complicată. Deși o astfel de soluție, în principal datorită esteticii și atașamentului față de metode clasice și tradiție, are încă mulți susținători, un sistem complet de coș de fum câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Dar care dintre opțiuni merită să fie aleasă? Ambele au multe avantaje, dar și unele dezavantaje.

De departe cele mai comune structuri sunt cele situate în corpul clădirii. Dar sunt populare și sistemele care fac parte din peretele portant al casei, la fel ca și coșurile de fum autoportante, care, în funcție de finisaj, corespund atât arhitecturii tradiționale, cât și designului modern, auster.

Indiferent de locul de instalare și de specificul soluției, se poate implementa un coș de fum într-o clădire în mai multe moduri: un sistem complet sau un coș de fum din cărămidă, tradițional.

Ce este coșul de fum și cum se alege?

Alegerea unui coș de fum depinde în mare parte de temperatura de ardere. Un sistem complet de cosuri de fum ceramic sau din oțel se va dovedi potrivit oriunde ai de-a face cu temperaturi scăzute de ardere sau cu posibilitatea de reglare a puterii de ardere și, prin urmare, cu amplitudini mari de căldură.

Un sistem complet de coșuri de fum se armonizează perfect cu sursele de căldură care folosesc combustibil solid, lichid sau gazos, iar pentru sobele tradiționale cu o temperatură ridicată de ardere singura soluție corectă este un coș de fum din cărămidă.

Prețul poate fi, de asemenea, un criteriu important atunci când se alege un coș de fum. Pentru a construi un coș de fum din cărămidă este necesar un buget mai mare și este necesar un timp mai mare pentru finalizarea construcției acestuia. Spre deosebire de un coș din cărămidă, un sistem complet de coș de fum este practic un produs gata de instalat care trebuie doar finisat.

Construirea unui coș de fum din cărămidă

Elementele de bază ale unui coș de fum din cărămidă sunt fundația coșului, puțul, evacuarea, capacul și accesoriile de finisare. Este esențial ca pentru construcția unui coș de fum din cărămidă să se acorde atenție materialelor și alegerii unor produse adecvate.

Ai grijă să respecți cu strictețe dimensiunile minime recomandate ale conductelor de coș, altfel nu se va atinge tirajul recomandat și sistemul nu va funcționa corespunzător.


Articol publicitar