Cum poți spori siguranța și confortul la locul de muncă în timpul iernii?

de | | 2 Minute

Siguranța și confortul la locul de muncă

Când vine vorba de protejarea spațiului de muncă și a angajaților în timpul iernii, există mai mulți pași proactivi pe care îi poate efectua un antreprenor sau un manager de unitate. Statisticile arată că peste 1 milion de persoane solicită asistență medicală în fiecare an din cauza accidentelor și condițiilor nefavorabile de la locul de muncă.

Investiți în echipamente și asigurați-vă că funcționează

O unitate are nevoie de mai multe echipamente pentru a asigura condiții bune de lucru în ciuda vremii nefavorabile. Unele unități de mari dimensiuni, precum fabrici sau hale, se bazează pe tunuri de caldura pentru a se obține astfel confortul termic necesar. Alte unități, în special cele cu proprietăți exterioare foarte ample, au nevoie de utilaje de dezăpezire. Astfel de echipamente se pot adăuga la bugetul operațional, dar sunt foarte necesare pentru îmbunătățirea condițiilor de lucru și pentru siguranța angajaților. Exemple de echipamente și materiale includ pluguri de zăpadă, pluguri drepte, sare și nisip, lopeți, dar și un generator electric, mai ales dacă întreruperile de curent au loc frecvent în timpul iernii. Verificați toate echipamentele, de la pluguri de zăpadă, tunuri de căldură, tractoare și orice alt echipament motorizat. Asigurați-vă de la an la an că nu există piese deteriorate, că toate componentele sunt lubrifiate corespunzător și că utilajele sunt alimentate. O defecțiune atunci când aveți cu adevărat nevoie de un echipament poate însemna o zi de muncă pierdută.

Puneți la punct un plan de îndepărtare a zăpezii și a gheții

Un plan detaliat va asigura că toată lumea este pregătită dacă un eveniment meteorologic extrem amenință zona. Ar trebui numite câteva persoane disponibile în timpul unei urgențe, fie că este vorba de un viscol sau de o întrerupere de curent. Prioritizați aspectele și zonele cheie, astfel încât angajații să știe ce au de făcut. Desemnați un supraveghetor și instruiți toți angajații cu privire la utilizarea echipamentelor, la proceduri și siguranță la alunecare și cădere. Programele de instruire ar trebui să includă orientări privind răspunsul la condiții și incidente periculoase.

Întreținerea periodică a echipamentelor

Siguranța în timpul unui viscol poate fi maximizată dacă toate aleile, etajele și pasarelele sunt întreținute în mod regulat. Reparați căile și pardoselile neuniforme și aplicați numai produse de curățare recomandate de producători și de standardele din industrie. Verificați generatorul electric și acordați atenție iluminării. Iluminarea adecvată trebuie instalată și înlocuită după cum este necesar. De la echipamente de deszăpezire, tunuri de căldură, generatoare electrice și nisip pentru prevenirea alunecărilor, toți acești pași contribuie la îmbunătățirea condițiilor de muncă în timpul iernii.


Articol publicitar