Cum să ai un confort termic sporit pe perioada iernii?

de | | 2 Minute

Cum să ai un confort termic sporit pe perioada iernii?

Iarna avem de-a face cu temperaturi extrem de scăzute, uneori până la -20 Celsius. Este foarte important să fii bine pregătit în aceste situații pentru a putea asigura confortul termic necesar.

Fie că vorbim de propria ta locuință sau de un spațiu comercial, este de ajutor să știi care sunt cele mai eficiente metode de a asigura căldura de care au aceste spații nevoie.

Cum să îți încălzești locuința?

Pentru confortul termic atunci când ești acasă este necesar ca în locuința ta să ai o temperatură de 22-23 grade Celsius pe timpul zilei, respectiv de 19-20 grade pe timpul nopții. Încălzirea locuințelor se poate face fie cu centrale electrice, centrale pe gaz sau centrale pe lemn. De asemenea, șemineele și sobele sunt extrem de folosite în foarte multe dintre locuințe. Dacă nu reușești să ridici temperatura la nivelul optim într-o încăpere sau pur și simplu vrei să asiguri o încălzire mai rapidă, îți recomandăm să încerci un incalzitor de aer.

Cum încălzești un spațiu comercial?

Pentru că sunt mai voluminoase ca și spațiu, centrele comerciale au nevoie de metode mai avansate de încălzit. O centrala termică, indiferent de sursa de încălzire, este eficientă, dar marele dezavantaj al acesteia este faptul că timpul în care ajunge la temperatura dorită este destul de mare.

În această situație, te poți ajuta de tunuri de caldura care au capacitatea de a suplimenta căldura astfel încât să obții într-un timp scurt un confort termic suficient pentru a se desfășura activități în condiții optime în spațiul respectiv. Acestea pot fi folosite, de asemenea, și în hale de producție, în depozite sau spații industriale sau agricole.

Temperatura ambientală optimă este foarte importantă pentru desfășurarea activității în condiții bune și eficiente. Poți să mai folosești diferite perdele de cauciuc la intrare sau uși cu izolație specială pentru perioadele cu temperaturi extreme, astfel încât să reduci pierderile de căldură și curenții de aer reci care pot să producă dezechilibru în încăperea respectivă.


Articol publicitar