Lecția de #instagram | Conferința World of Instagram – From Basics to Mastery
La Conferința World of Instagram – From Basics to Mastery s-au trasat pașii necesari pentru a trece de la un utilizator basic de Instagram la unul premium. Cum ne facem un feed de Instagram care să arate profesionist? Cum să facem fotografii reușite cu telefonul mobil? Ce înseamnă un cont de Instagram de succes? Sau cum ne menținem autenticitatea și latura reală în social media? La toate aceste întrebări au răspuns trei dintre cei mai de succes instagrammeri clujeni.
Francisc Șandor, Fotograf & Instagrammer; Alexandra Crăciun, branding consultant; Sandra Bendre, Instagrammer, au povestit cu publicul clujean despre cum să creăm conținut de calitate și să dezvoltăm în jurul lui o comunitate frumoasă, în continuă creștere, și cu care să interacționăm constant.
Francisc Photographer la Conferința World of Instagram
Primul speaker al serii, Francisc Șandor, este de părere că pe Instagram lumea caută fotografii cât mai personale și autentice, care să genereze emoții și să transmită valori.
„Fotografia spune o poveste şi creează o emoţie. Povestea noastră este povestea perfectă pentru un Instagram plin de interacţiune. Asta îşi doreşte lumea să ne vadă când ne urmăreşte, să ne vadă pe noi, nu cred că vrea să vadă o copie a ceva. Atunci când o să stârniţi în privitor o reacţie, cu siguranţă veţi primi o inimioară pe Instagram. Când vrem să realizăm fotografii bune, trebuie să avem o poveste bună”, spune fotograful.
Despre autenticitate și strategie online, la Conferința World of Instagram
În continuare, Alexandra Crăciun, persoana care s-a ocupat în ultimii doi ani de realizarea conceptului Târgului de Crăciun din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, ne-a dezvăluit cât de important este să avem o strategie și ce tool-uri putem folosi pentru a ne crește comunitatea. Pentru ea, autenticitatea este foarte importanta pe Instagram.
„Nu poţi face Instagram dacă nu eşti autentic. Autentic înseamnă să te gândești, dacă eşti companie, la valorile companiei, iar dacă eşti persoană, la valorile tale. Conturile de instagram ar trebui să aibă o doză mare de autenticitate. Dacă eşti un om nasol în realitate, la fel va fi și contul tău de Instagram. Nu a zis-o nimeni până acum, dar eu aşa cred. Mi-ar plăcea să vă gândiţi unde vreţi să ducă conturile astea, adică ce înseamnă contul peste 5 ani, ce înseamnă contul acesta pe termen mediu şi lung. Gândiţi-vă la obiectivele voastre”, spune tânăra.
Lecția de #instagram cu Sandra Bendre
Sandra Bendre a încheiat lecția de Instagram oferită publicului la conferință prin povestea personală care a ajutat-o să devină un creator de conținut de succes în România.
„Sunt în domeniul acesta de 7 ani. Postam ţinute pe site-uri din străinătate de street style, site-uri care la noi nu existau atunci. Pe blog au început să vină şi primele colaborări. Dacă lumea întreabă şi e curioasă să vadă mai multe fotografii şi e curioasă am zis să îmi fac un blog. Aşa a apărut blogul meu. După 8 luni de blog mi-am făcut Facebook să fiu în pas cu lumea. Apoi a apărut Instagram. Cum am ajuns pe Instagram? Urmăream foarte multe conturi din străinătate. La început, pentru mine, Instagramul era ca o revistă de artă. Mai demult, Instagram era o platformă unde se postau fotografii nişate, nu era atât de personal. Acum 7 ani nici nu exista ideea să faci bani din Instagram. Erau cei mari, dar nu era atât de multă nebunie,” spune Sandra.
Trucuri pentru inspirație la Conferința World of Instagram
De asemenea, creatoarea de conținut i-a încurajat pe cei care nu-şi găsesc inspiraţia pe Instagram să călătorească cât mai mult.
„Sfatul meu este să călătoriţi dacă nu vă găsiţi inspiraţia. Nu trebuie să aveţi o căruţă de bani. Puteţi ieşi în Cluj, în oraşul în care locuiţi, să exploraţi locuri noi, să staţi pur şi simplu să admiraţi şi să lăsaţi telefonul din mână”, a mai spus aceasta.
Cea de-a VIII-a ediție World of Instagram – From Basics to Mastery a avut loc, joi, 30 mai, la ClujHub.