Concert simfonic „Beethoven”

de | | 2 Minute

Concert simfonic „Beethoven”

Academia Națională de Muzică ,,Gheorghe Dima” vă invită la concertul simfonic ,,Beethoven”, care va avea loc miercuri, 1 Martie, ora 19:00, în Sala Studio a instituției. Așa cum sugerează genericul evenimentului, publicul va avea ocazia să audieze exclusiv lucrări din creația beethoveniană: Simfonia nr. 6 în Fa major, Pastorala, op. 68 și Concert pentru vioară și orchestră în Re major, op. 61. La pupitrul dirijoral se va afla Dmitrii Chiricov (student la specializările Dirijat și Interpretare muzicală – clarinet), iar solista va fi Georgiana Cibisescu-Duran (studentă la vioară). Evenimentul este organizat de Asociația „Gather Through Music”, o entitate culturală recent înființată, la inițiativa tinerilor Sergiu Stan, Antim Irimieș și Filip Forna, studenți ai Academiei de Muzică din Cluj.

Dmitrii Chiricov a debutat în calitate de dirijor pe scena Auditorium Maximum în 2022, alături de pianistul Artemii Tolocenco și orchestra Academiei de Muzică din Cluj. Până în prezent, acesta a câștigat numeroase premii în calitate de clarinetist, printre care: locul I la Concursul Internațional de Interpretare Instrumentală „Ioan Goia”, Iași, locul I la Concursul Internațional al Tinerilor Interpreți „Zlata Tcaci”, locul I la a patra ediție a Concursului-Festival Internațional de Muzică „madeinukrane”. Din iunie 2022 face parte din Orchestra Română de Tineret.

Violonista Georgiana Cibișescu-Duran a participat la concursuri naționale și internaționale de interpretare, obținând numeroase premii: Premiul de excelență la Festivalul și Concursul de Interpretare „J. S. Bach” Cluj-Napoca, Premiul I la Concursul Național de Interpretare „Viva la Musica”, 2011, Zalău, Premiul I la Concursul Internațional de Interpretare Instrumentală și Arte Vizuale în 2014, Sighetu Marmației. În anul 2021 a concertat în calitate de solistă alături de Filarmonica de Stat Bacău, interpretând Dublu Concert pentru două viori în re minor de J. S. Bach, alături de violonistul Eugen Cibișescu-Duran și dirijoarea Iulia Cibișescu-Duran.

Intrarea la eveniment este liberă.

Comunicat de presă