Concert festiv cu ocazia binecuvântării Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca

de | | < 1 Minute

Concert festiv cu ocazia binecuvântării Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca

Cu prilejul inaugurării și binecuvântării bisericii Sfântul Mihail: vineri, 12 august, de la ora 19:00, va avea loc un concert festiv susținut de Corul și Orchestra Sfânta Cecilia.

Majoritatea locuitorilor orașului nostru urmăresc de câteva luni finalizarea lucrărilor de restaurare a bisericii Sfântul Mihail din piața centrală. După 2 ani de proiectare și 4 ani de lucrări de ample, după folosirea a aproximativ 33.000 de metri pătrați de schele și 14.000 de metri pătrați lucrări de zidărie și fortificație, s-a ajuns în acel moment când toate aceste lucrări se vortermina oficial.

Concert festiv

Cu prilejul inaugurării și binecuvântării bisericii Sfântul Mihail: vineri, 12 august, de la ora 19:00, va avea loc concertul festiv susținut de Corul și Orchestra Sfânta Cecilia, ansamblu care numără mai bine de 100 de muzicieni dăruiți muzicii religioase. Acest moment solemn este totodată mulțumire adusă bunului Dumnezeu și tuturor, care au contribuit la realizarea acestui proiect, drept care se va cânta Te Deum (opera compozitorului János Vajda). Ca fapt inedit acest, în acest concert va fi primă audiție absolută a misei Kolozsvári/Clujene, care a fost compus de Horváth Márton Levente pentru această sărbătoare istorică, iar solistă va fi renumita soprană Erika Miklósa. Realizarea concertului a fost posibilă datorită sprijinului acordat de Primăria și Consiliul local Cluj, Fundația Bethlen Gábor și Fundația Communitas.

Intrarea este liberă, vă așteptăm cu drag.


Comunicat de presă