Componentele hidraulice utilizate în agricultura clujeană: o istorie de inovație și dezvoltare continuă

de | | 3 Minute

Componentele hidraulice utilizate în agricultura clujeană: o istorie de inovație și dezvoltare continuă

Istoria utilizării sistemelor hidraulice în agricultură datează încă din cele mai vechi timpuri, când oamenii utilizau apa pentru irigații și alte activități agricole.
De mai bine de 50 de ani, fermierii din SUA au început să utilizeze tractoarele și mașinile agricole cu putere hidraulică, iar de atunci utilizarea sistemelor hidraulice a continuat să se dezvolte și să se îmbunătățească, devenind un element cheie al agriculturii moderne.

CUPRINS

  1. Cilindrii hidraulici
  2. Pompele hidraulice
  3. Furtunurile hidraulice

Astăzi, sistemele hidraulice sunt utilizate în agricultura din întreaga lume pentru a acționa diferite mașini și echipamente, precum tractoarele agricole. Aceste utilaje  folosesc sistemele hidraulice pentru a efectua diferite operații, cum ar fi ridicarea și coborârea plugurilor, controlul vitezei unor mecanisme, precum și pentru reglarea adâncimii de plantare.

De asemenea, sistemele hidraulice pot fi întânite în toata gama de echipamente agricole, la scară mică și mare, inclusiv la combine, semnătători, utilaje de plantat, cositoare, vehicule utilitare și utilaje pentru recoltat.

Aceste sisteme au la bază o structură bine concepută, bazată pe o serie de componente esențiale care operează sinergic în vederea obținerii unor performanțe de vârf.

  • 3 componente hidraulice utilizate în agricultură

Cilindrii hidraulici

Cilindrii hidraulici sunt utilizați în construcția mașinilor agricole pentru a acționa diferite componente ale acestora. Ei facilitează atât ridicarea și coborârea brațelor unui tractor sau a unei încărcătoare frontale, cât și mișcarea cupelor pentru a aduna sau a distribui diferite materiale.

Întrucât sunt supuși unor condiții dure de lucru, cilindrii utilizați în cadrul sistemelor hidraulice ale mașinilor agricole sunt proiectați pentru a fi fiabili și rezistenți la uzură. În plus, aceștia au capacitatea de a furniza o putere mare într-un spațiu compact și sunt construiți în diferite forme și dimensiuni pentru a se potrivi nevoilor specifice ale fiecărei mașini agricole.

Pompele hidraulice

Pompele hidraulice sunt indispensabile în sectorul agricol, întrucât acestea furnizează energia hidraulică necesară acționării mașinilor și echipamentelor agricole. În cadrul sistemelor, aceste pompe pot fi acționate fie prin intermediul unui motor electric, fie prin intermediul unui motor diesel.

Pompele hidraulice pot fi clasificate în funcție de tipul de mișcare pe care îl produc, astfel putem distinge: pompe cu piston, pompe cu angrenaj și pompe cu palete.

Alegerea pompei hidraulice potrivite, depinde de specificațiile sistemului hidraulic pentru care sunt utilizate. Pompele cu piston sunt cele mai eficiente din punct de vedere al performanței, dar sunt mai scumpe decât celelalte tipuri de pompe. Pe de altă parte, pompele cu angrenaj sunt mai accesibile ca preț, dar au o eficiență mai mică și pot necesita mai multă mentenanță în comparație cu celelalte tipuri.

Furtunurile hidraulice

Furtunurile hidraulice sunt componente esențiale ale oricărui sistem hidraulic, deoarece ele transportă fluidul hidraulic de la pompe și valve către actuatori. Aceste componente ar fi inutile fără furtunurile care le conectează și asigură fluxul de fluid necesar funcționării întregului sistem hidraulic.

Furtunurile hidraulice sunt fabricate dintr-o varietate de materiale, inclusiv cauciuc sintetic, teflon, nylon, poliuretan și alte materiale compozite. Acestea sunt alese în funcție de cerințele sistemului hidraulic, precum presiunea și temperatura fluidului hidraulic, gradul de flexibilitate necesar și mediul în care se vor utiliza.

Agricultorii trebuie să țină cont de faptul că, furtunurile hidraulice trebuie să fie curățate și verificate periodic pentru a se detecta eventuale deteriorări sau fisuri care pot reduce semnificativ performanța utilajului.

  • HIDROstore – soluții tehnice personalizate pentru agricultorii clujeni

servicii-hidraulica-cluj-napoca
[FOTO linking] – https://hidrostore.ro/cluj-napoca
Fiecare agricultor trebuie să efectueze o inspecție periodică a echipamentului său hidraulic pentru a se asigura că acesta funcționează la capacitate maximă. Întreținerea regulată a sistemelor hidraulice poate crește eficiența și durata de viață a acestora, iar pe termen lung poate economisi bani prin evitarea costurilor de reparație majore.

Conceptul HIDROstore a luat naștere din dorința de a încuraja mentenanța regulată a sistemelor hidraulice. Astfel, în magazinul HIDROstore Cluj, clienții au acces la o gamă variată de componente hidraulice individualizate.

Prin urmare, agricultorii clujeni care doresc să se asigure de buna funcționare a utilajele lor agricole pot apela la serviciile acestui furnizor de încredere.

HIDROstore Cluj dispune de o gamă largă de produse destinate hidraulicii, inclusiv pompe hidraulice, cilindri hidraulici, motoare hidraulice, distribuitoare hidraulice și furtunuri hidraulice. Totodată, specialiștii HIDROstore Cluj sunt pregătiți să ofere asistență tehnică și consiliere pentru a-i ajuta pe agricultori să aleagă celor mai bune soluții pentru nevoile lor specifice.

Alege să apelezi la ajutorul lor! Vizitează magazinul HIDROstore Cluj!