Competitiile Photo Romania Festival

de | | < 1 Minute

Interes crescut pentru competitiile Photo Romania Festival

Fotografi profesioniști sau amatori din 20 de țări și-au trimis lucrările pentru concursul „Photo Romania Award”, care se desfășoară în cadrul celei de-a patra ediții a Photo Romania Festival. Competiția are trei secțiuni („Fotojurnalism”, „Alb-Negru” şi „Fotografia de călătorie”), iar înscrierile continuă până în 16 mai, ziua începerii festivalului, pe pagina http://www.photoromaniafestival.ro/concurs/.

Până în prezent au fost trimise peste 320 de fotografii din 20 de țări, printre care Marea Britanie, Franța, Germania, Norvegia, Turcia, Estonia, Israel și Egipt, precum și din România.

Pe lângă premiile acordate de către juriul de specialitate, publicul poate vota „Fotografia virală a anului” prin intermediul unei aplicații create pe Facebook, iar realizatorul acesteia va fi răsplătit cu un premiu special. Premiile pentru competițiile festivalului sunt oferite de f64.ro.

Înscrierile continuă și la „Head to Head”, o competiție ce urmărește selectarea a 16 fotografi care vor concura „1 la 1” în patru etape desfășurate în timpul festivalului. Farmecul competiției este dat de faptul că cei doi concurenți care formează o echipă în fiecare etapă nu se cunosc și reacționează independent unul de celălalt pe baza temei comune primite. Înscrierile pentru „Head to Head” se pot face până în 13 mai, pe pagina competiției.

Competiția „Expo Debut”, adresată exclusiv fotografilor amatori, a ajuns la faza jurizării. Un număr de 18 colecții au fost trimise din toată țara și chiar din Polonia, iar câștigătorul va fi decis până la sfârșitul săptămânii. Acesta va beneficia de propria sa expoziție în cadrul festivalului, iar costurile printării, transportului și cazării vor fi asigurate de organizatori.