Comisioane Zero la bancomatele BCR

de | | < 1 Minute

Comisioane Zero la bancomatele BCR

BCR, cea mai mare bancă din sistemul bancar românesc, va elimina din această toamnă, mai precis de la 1 octombrie, comisioanele de la operaţiunile efectuate de clienţi la bancomatele din reţeaua proprie, anunță Ziarul Financiar, citându-l pe vicepreşedintele pe retail al băncii, Dana Demetrian.

Printre operațiunile executate de către clienții BCR la bancomate, cu comision zero, se vor afla cele pentru retragerea de numerar şi cele pentru afişarea contului curent.

Potrivit sursei citate, același vicepreședinte a declarat că banca nu va majora comisioanele pentru administrarea contului curent în urma acestor modificări, suma rămânând aceeași, de 4,5 lei.

Până în data de 1 octombrie, BCR va practica vechile comisioane, un comision de 0,25% din suma retrasă şi 0,2 lei pentru interogare soldului la bancomatele băncii. BCR are în prezent trei milioane de clienţi şi circa 2.600 de bancomate.

Până în prezent, doar patru dintre băncile mari din Romania oferă gratuit interogarea soldului la ATM. Băncile au ajuns să taxeze şi în­ca­sările din conturi ale clienţilor proprii, nu doar pe cele provenind de la clienţii altor bănci. Comisioanele percepute clienţilor pentru încasările intrabancare (plăţile iniţiate dintr-un cont deschis la aceeaşi bancă) pot ajunge chiar şi la 8 lei în funcţie de valoarea viramentului.